Eén jaar geleden kerkbrand in GALMAARDEN

C21

Eén jaar geleden kerkbrand in GALMAARDEN

Colpaert_galmaarden_kerkhulde_2
In stoet gaat het naar de kerk. - Foto's Marc Colpaert.
 
Colpaert_galmaarden_kerkhulde_1
 
Colpaert_galmaarden_kerk_3
De mensen steken bloemen in de afrastering. - Foto Marc Colpaert
 

Rond de klok van 20 uur vertrokken dinsdagavond een honderdtal mensen aan het parochielokaal in  de Bergstraat naar de afgebrande Sint-Pieterskerk van Galmaarden. De meeste mensen waren – zelf een jaar na de brand - nog steeds onder de indruk van het gebeuren. Onder de aanwezigen ook heel wat jonge mensen.

Marc Ooghe, voorzitter van de Kerkfabriek: "Vroeger reed je voorbij de kerk en keek eens hoe laat het was op het uurwerk van de toren, er was het geluid van de klokken en nu is dit alles er niet meer. Bij speciale gelegenheden zoals een trouw moeten de mensen nu naar een andere kerk en dat is toch niet meer hetzelfde".

Na een korte Misviering mochten de aanwezigen bloemen in het traliehek langsheen de kerk steken. Ondertussen luidden de klokken van vierendertig bevriende parochies uit de omgeving, als teken van medeleven. Wie dat wou mocht zelfs even in de nu opgekuiste kerk een kijkje gaan nemen. Aansluitend werd er in het parochielokaal nog een film getoond over deze vreselijke kerkbrand.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mei 2009
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief