GALMAARDEN - Voor u getest de Dodge Journey

C21

GALMAARDEN - Voor u getest de Dodge Journey

Editiepajot_galmaarden_dodge_2_foto_marc_colpaert
De nieuwe Dodge Journey. - Foto's Marc Colpaert.
 
Editiepajot_galmaarden_dodge_1_foto_marc_colpaert
 
Editiepajot_galmaarden_dodge_3_foto_marc_colpaert
 
Editiepajot_galmaarden_dodge_4_foto_marc_colpaert
 

Afgelopen dagen kregen wij van garage E.M. Cars uit Vollezele de gelegenheid om uitvoerig de Dodge Journey te testen. Wij zijn niet van plan om in dit artikel u om de oren te slaan met technische details, deze kunt u daadwerkelijk vinden in de brochures die zo wat overal(internet) te vinden zijn. Belangrijker voor u zijn de eerste indrukken die wij kregen tijdens deze testrit. Deze jeepachtige monovolume oogt mooi en dit zowel langs de buitenkant als aan de binnenkant. Bij het instappen, valt het ons op dat dit zeer gemakkelijk gaat, ook achteraan instappen is zeer comfortabel, met andere woorden men heeft voldoende plaats om in en uit te stappen, wat niet altijd het geval is bij de huidige wagens. Binnenin zitten wij iets hoger dan in de doorsnee wagen wat ons een goed overzicht over de weg biedt en ons een gevoel van veiligheid geeft. Dit heeft ook zo zijn voordelen bij het parkeren. De achteruitrijcamera in de wagen is een prachtig stukje techniek - staat trouwens nu in meerdere wagens geïnstalleerd zoals de Audi Q7 - en helpt de bestuurder enorm wanneer men achteruit moet rijden. Het rijden zelf verloopt vlot, wat ons opvalt, is een nogal luidruchtige motor, zeker wanneer de radio niet aanstaat. De radio is zeer gebruiksvriendelijk en super gemakkelijk te bedienen met het aanraakscherm, al hadden wij hem graag een beetje hoger in de centrale console zien staan. Nog een detail dat wij aan onze lezers willen meegeven is dat de muziek niet stopt wanneer wij de sleutel uit het stopcontact trekken. Dit gebeurt pas wanneer men de deur opent, een detail maar wel leuk als je nog vlug even iets moet zoeken in de wagen en zo nog enige tijd kan genieten van de muziek. Al deze kleine details stellen apart niet zoveel voor, maar kunnen het rijplezier wel gevoelig verhogen, niet onbelangrijk als men weet hoeveel uren de gemiddelde Vlaming per jaar in de file staat. Wij waren dan ook niet tevreden wanneer we na het weekend deze wagen opnieuw moesten afleveren bij E.M. Cars in Vollezele. Van ons mocht deze test zeker nog langer geduurd hebben.    

Naast het rijden met de wagen hebben wij toch nog even wat aandacht wat betreft de meer technische kant van de wagen. De lengte van de wagen bedraagt 4.88 m., hoogte 1.74 m. en breedte met de spiegels erbij 2.12 m., belangrijk dat hij ook in de garage binnen geraakt. Tevens kan de klant kiezen uit verschillende versies in deze Dodge Journey. Men heeft de keuze uit verschillende motoren van 2.0, 2.4 tot 2.7 l; en dit zowel in diesel als in benzine versie, de fiscale pk’s variëren van 11 tot 14. De co2 gaat van 165 tot 246g/km. Het verbruik van deze wagen staat voor de benzine motor 2.4 l. op 8.3 liter, voor de dieselversie met de 2.0 motor is dit 6.3 liter. Deze Dodge kan ook omgebouwd worden tot een lichte vrachtwagen, wat dan een stuk fiscaal vriendelijker is voor diegene die hem koopt. De kostprijs tenslotte bedraagt voor de SE 2.4 l. 24.200 (BTW in), wat wij als zeer aanvaarbaar inschatten. Meer info over deze wagen, een testrit of nog veel meer kan u bekomen bij E.M.Cars in Vollezele, Ninoofsesteenweg 19 tel 054/55.72.91. of  email info.malfroot@chryslergroep.be

De garage, voor wat betreft de verkoop, is ook op zaterdag open, u vindt er naast Dodge ook de merken Chrysler waaronder enkele knappe cabrio’s. (Moeten wij misschien binnenkort ook eens een testrit mee maken) en prachtige oerdegelijke terreinwagens van het merk Jeep.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mei 2009
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief