GALMAARDEN - Nog tot eind deze maand laat u mazouttank verwijderen

GALMAARDEN - Nog tot eind deze maand laat u mazouttank verwijderen

Editie_galmaarden_gemeentehuis_3__kopie_
Foto Marc Colpaert
 
Wie nog een oude mazouttank in zijn tuin heeft liggen kan deze nog tot 31 oktober laten verwijderen door middel van de 'tankslag. Een soort van collectieve sanering van oude stookolietanks. 
 
Misschien heb je nog een oude mazouttank in de tuin of in de kelder? Laat die mazouttank zeker niet lekken. Je bent wettelijk verplicht deze tank te laten verwijderen of te laten reinigen en opvullen.
 
De gemeente Galmaarden neemt deel aan deze 'tankslag'. Een tankslag is een collectieve sanering van oude stookolietanks. Stookolietanks, zowel bovengrondse als ondergrondse, vormen een risico voor het milieu. Een lekkende tank veroorzaakt zware grondwater- en bodemverontreiniging. Zelfs een ‘lege’ tank kan nog tot 100 liter stookolie bevatten. Wie zijn tank niet meer gebruikt, is daarom verplicht om hem te laten saneren nadat hij buiten gebruik is gesteld. 
 
Het doel van dit project is om zoveel mogelijk buiten gebruik gestelde stookolietanks te verwijderen. Kan de tank om technische redenen niet verwijderd worden, dan moet hij geledigd, gereinigd en opgevuld worden. Stookolietanks, bij zowel particuliere woningen als bij niet-VLAREBO-plichtige gebouwen van de gemeenten en OCMW’s, komen in aanmerking.
 
Samen willen we zoveel mogelijk van deze tanks op ons grondgebied onder handen nemen. "Vandaag hebben in Galmaarden nog maar 8 personen gereageerd om hun tank te laten verwijderen.
 
De voordelen van een collectieve aanpak zijn duidelijk: 
- een gerichte en duidelijke informatieverstrekking naar de inwoners
- een betere prijs bedingen door het 'volumevoordeel’ te laten spelen, maar rekening te houden met de kwaliteit van het werk
- het aanbieden van ondersteuning en hulp verlaagt de drempel om de stap te zetten tot sanering
- er wordt een persoonlijk contract tussen de particulier en de firma afgesloten
 
Meer informatie nodig?
Contacteer de milieudienst: milieu@galmaarden.be of 054 89 04 20
 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 okt 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief