Al meer dan 300 mensen ondertekenden de online petitie red de begraafplaats in VOLLEZELE

Al meer dan 300 mensen ondertekenden de online petitie red de begraafplaats in VOLLEZELE

Editie_galmaarden_kerkhof_4__kopie_
Al deze graven moeten verdwijnen. - Foto Marc Colpaert
 
Het actiecomité 'red de begraafplaats' in Vollezele vraagt aan de mensen om te reageren op de ‘online’ petitie die ze aan de gemeente zullen overhandigen. Die handtekeningen lopen vlotjes binnen en de teller staat momenteel al op meer dan 300! De bevoegde schepen bevestigde al dat het niets zal veranderen, de graven moeten weg. Van burgerparticipatie of luisteren naar het volk hebben ze blijkbaar nog nooit gehoord!
 
In september 2020 waren heel wat mensen totaal verrast toen plots de  'Bekendmakingsplakkaatjes' van de gemeente te vinden waren aan het graf van hun  geliefden. Dit ter aankondiging van de concrete plannen van de gemeente om grafzerken, waarvan de  'grafrust' verstreken was, te (laten) verwijderen en hierna de begraafplaats verder ‘duurzaam’ te willen inrichten. Meer dan 160 graven moeten verdwijnen, nochtans er is nog plaats in overvloed. Enkele mensen trokken naar het gemeentebestuur voor verdere uitleg en ze kregen de gelegenheid hun ongenoegen hierover te uiten. De actiegroep red de begraafplaats was geboren en trok ten strijde en heeft ondermeer een online petitie gestart. Ze vraagt aan alle mensen uit Vollezele en omstreken, die niet akkoord zijn dat er zoveel graven worden verwijderd, deze petitie te tekenen. Ondertussen zijn er al meer dan 300 personen die deze petitie ondertekenden. De link kunt u trouwens hierbij vinden. https://www.petities.com/red_begraafplaats_vollezel?u=6275641.

 In een interview dat de bewuste schepen Ludo Persoons gaf aan een lokale nieuwszender, was deze zeer duidelijk. "Het zou niet fair zijn tegenover de mensen die een grafconcessie kochten, als we alle graven zonder concessie gewoon met rust laten. Dus zullen de geviseerde graven zeker verdwijnen."  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 nov 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief