GALMAARDEN - Marie-Jeanne kreeg 5.000 dollar als steun voor haar verzorging van mishandelde dieren

C21

GALMAARDEN - Marie-Jeanne kreeg 5.000 dollar als steun voor haar verzorging van mishandelde dieren

Colpaert_galmaarden_dieren_2
Marie-Jeanne zorgt voor een groen blaadje voor de geitjes . - Foto's Marc Colpaert.
 
Colpaert_galmaarden_dieren_1
 

Marie-Jeanne Frederique uit Galmaarden heeft zopas 5.000 dollar ontvangen van een Amerikaanse stichting, omdat ze al jaren mishandelde dieren bij haar thuis verzorgd en hen een rustige oude dag bezorgd. Marie-Jeanne wordt deze maand 75 jaar en heeft ondertussen wel af en toe hulp gevonden om voor haar meer dan tweehonderd diertjes te zorgen. Als het ooit nodig zou zijn, kunnen de dieren naar een andere instelling in Duitsland.

“Fabienne de dochter van Marie-Jeanne had een groot hart voor dieren. Als biologe trachtte ze het leed van de dieren te verzachten. Dieren in nood nam ze in huis op. In 1985 verongelukte Fabienne en haar moeder nam de taak van haar dochter met plezier over.“Sindsdien is het hier in de Dorekensstraat 25 een rusthuis voor dieren die te ziek of te oud zijn. Ook dieren die we van de slachtbank hebben kunnen redden, verblijven hier. Zo hebben we hier veel kippen uit legbatterijen, enkele pauwen, geitjes, ganzen, een schildpad, honden en katten(de oudste is 20 jaar) en een chinees varken Lola.”

Enkele dagen geleden kreeg Marie-Jeanne van de Amerikaanse stichting ‘The Supreme Master Ching Hai International Association een brief waarin haar verteld werd, dat ze voor haar prachtig werk ‘ for your loving, noble and gracious efforts on behalf of all animals’ een bedrag van 5.000 dollar(ongeveer 4.000 euro) kreeg. Ze was duidelijk blij met deze erkenning. “ Natuurlijk ben ik blij, maar ik ga geen verre reizen maken of dure dingen kopen, maar al dit geld zal goed besteed worden om nog beter voor mijn beestjes te zorgen.

Vanaf dit jaar neemt Marie-Jeanne er geen nieuwe diertjes meer bij. De dieren die er nu zijn mogen hier genieten van hun oude dag. Ze gaat er tevens prat op dat voor geen enkel diertje er vlees op het menu staat. “ Het zou nogal dom zijn dat we andere dieren zouden moeten doden, om mijn diertjes van het nodige voedsel te voorzien. Hier hebben wij respect voor alle diertjes, zelf een mier stampen wij hier niet zomaar dood. Alle voedsel is volledig plantaardig en de beestjes eten dat maar al te graag.”

Hulp is welkom

Marie-Jeanne wordt deze maand 75 jaar oud en de verzorging van meer dan 200 dieren, is dan ook een zware last op haar schouders. “ Ik word er niet jonger op, gelukkig heb ik sinds drie jaar Axel en Francine(moeder en zoon) die elke woensdagnamiddag komen helpen, met de verzorging van de diertjes. Ook Wim Coenen en zijn vrouw Jovanka komen sinds vorig jaar elke week een dagje helpen. Deze laatsten zijn ook bezetten door de dierenmicrobe. “ Ik leerde Marie-Jeanne toevallig kennen – Wim verkoopt vegetarisch voedsel voor honden en katten, zie www.vegemondo.eu - en vond het zo een prachtig project dat ik samen met mijn vrouw Jovanka ondertussen al heel wat vrije uurtjes bij haar spendeerde. Wij wonen in Gent met onze elf poezen en komen elke week een dagje helpen”, verklaarde Wim. Hij heeft al aan Marie-Jeanne belooft dat als het ooit nodig is, hij en zijn vrouw voor de diertjes zullen blijven zorgen. “ Moest dit toch te veel worden dan bestaat nog steeds de mogelijkheid om de dieren naar een vereniging ‘Lebe Gesund’ in Duitsland te brengen”, verzekerde ons Marie-Jaenne. “ Het probleem dat zich zou stellen bij een verhuis, is dat de meeste beestjes zo oud zijn, dat ze een verhuis niet meer zouden overleven. Maar hopelijk blijf ik nog enkele jaartjes gezond, om samen met mensen zoals Axel, Francine, Wim en Jovanka voor deze diertjes te blijven zorgen. Meer informatie op www.asbl-fabienne.org of telefonisch op het nummer 054/32.81.40.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 mei 2009
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief