GALMAARDEN - De CD&V gaat twee padelterreinen voorzien, voor de NV-A zijn er nu andere prioriteiten

C21

GALMAARDEN - De CD&V gaat twee padelterreinen voorzien, voor de NV-A zijn er nu andere prioriteiten

Aa_kurt__20201230_115100__1_
Kurt bij het tennisplein dat een padelterrein zal worden. Ingezonden foto
 
De CD&V is fier dat ze de aanleg van twee padelterreinen voorzien hebben in hun meerjarenplanning. De NV-A is niet tegen de aanleg van deze pleinen, maar ze zijn van oordeel dat de gemeente het geld, 110.000 euro, in volle coronacrisis nuttiger zou kunnen besteden. 
Als CD&V fractie zijn we fier te mogen aankondigen dat we de aanleg van 2 padelterreinen opgenomen hebben in onze meerjarenplanning. Padel is een toegankelijke sport voor alle leeftijden en is erg aantrekkelijk door zijn sociaal karakter. Een ideale sport om te spelen met vrienden, familie of collega’s. Padel is een mix van tennis en squash. Het wordt zowel enkel als dubbel gespeeld op een rechthoekig terrein omringd door U-vormige glazen of betonnen wanden. Door de laagdrempeligheid is padel één van de snelst groeiende sporten.
“De voorbije maanden werd ik meermaals aangesproken door inwoners van de gemeente die om hun geliefkoosde sport te beoefenen al snel tot 15 km moeten rijden. Ook de plaatselijke tennisclub is gewonnen voor het idee en ziet het als een opportuniteit om hun clubwerking uit te bouwen. Het is zeker ook de bedoeling dat ook recreatieve sportievelingen de terreinen kunnen huren. Er werd 110.000 euro ingeschreven in het budget, wat ruim voldoende moet zijn. De investering zal ook inkomsten generen: enerzijds de gebruikersvergoeding van de club en anderzijds de losse verhuur van de terreinen, waardoor de investering op middellange termijn zichzelf zal terugbetalen. Komende maanden zal het project verder vorm krijgen en we hopen na de zomer te kunnen starten met de aanleg van de terreinen. De 2 terreinen worden aangelegd op het middelste tennisveld op het sportcomplex in Galmaarden”, vertelt schepen van sport Kurt Penninck. Rekening houdend met het gewestplan is dit de enige locatie in Galmaarden, waar op korte termijn dergelijke terreinen kunnen uitgebouwd worden. En aangezien deze terreinen eigendom zijn van de gemeente is het ook maar logisch dat de gemeente het initiatief hiervoor neemt.  
Deze investering sluit aan bij de focus die we als CD&V leggen op welbevinden en het creëren van een aangename en dynamische gemeente . De huidige Covid-situatie heeft zeer duidelijk gemaakt dat mentaal maar zeker ook fysiek welbevinden en ontspanning belangrijk zijn.

Een goed plan van de CD&V?, dat bleek echter niet voor de NV-A op de laatste gemeenteraad van 2020. "Versta me niet verkeerd, wij zijn niet tegen de aanleg van deze padelterreinen, maar vinden het tijdstip voor de uitvoering niet zo geslaagd. Wij zijn van oordeel dat de gemeente dit geld 110.000 euro, beter kan gebruiken om de gevolgen van de coronacrisis, die ook in onze gemeente hard zullen toeslaan, proberen op  te lossen", lieten de NV-A gemeenteraadsleden Kristof Billens en Rudy Thiebaut optekenen. - MCT 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 jan 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 24 jul 2021
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 09 jul 2021

archief