GALMAARDEN - Papierophaling en een flinke storm is geen goede combinatie

GALMAARDEN - Papierophaling en een flinke storm is geen goede combinatie

Img_20210122_121808_resized_20210122_121838022__1_
Op tal van plaatsen kan men papier vinden. Foto Marc Colpaert
 
Wie donderdagnamiddag of vrijdag door de straten van Galmaarden reed, zag de ravage die de storm van gisteren  heeft achtergelaten. Door de hevige wind liggen in onze 3 deelgemeenten de straten bezaaid met papier en karton. Ondertussen zijn er al een aantal werkmannen van onze technische dienst aan de slag gegaan om het afval op te ruimen. De gemeente vraagt om u papier afval in de toekomst later, niet, of beter vastgebonden buiten te zetten
 
Maar eigenlijk had het allemaal niet zo ver hoeven te komen. Inwoners zetten hun afval beter pas 's ochtends buiten, wanneer een nachtelijke storm aangekondigd wordt. Had men dit gedaan, dan hadden de werkmannen nu al dat werk niet moeten verrichten. Probleem dat zich stelt is dat op veel plaatsen men al van voor 7 uur op ronde is, dus vroeg opstaan voor iedereen?
 
Of als het kan, kan men best PMD- en papierafval bijhouden tot de volgende ophaalronde. Of het papier en karton naar het recyclagepark brengen. Tof, maar dat is wel betalend alles wat je naar dit park brengt!. Wie z'n afval toch buitenzet, doet dit best op een plaats die toch een beetje beschutting biedt tegen de wind. Ook is het heel belangrijk om afval correct aan te bieden. Bind papier & karton goed samen met een stuk touw of stop het in een gesloten kartonnen doos.

We vragen onze inwoners om zoveel mogelijk rekening te houden met bovenstaande tips. Zo kunnen we samen zorgen voor een propere gemeente. Iedereen kan een steentje bijdragen om de straten weer zo vlug mogelijk proper te krijgen, door de troep voor eigen voordeur op te ruimen of door gebruik te maken van het opruimmateriaal dat de milieudienst ter beschikking stelt. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jan 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 feb 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 15 feb 2021

archief