GALMAARDEN - Terug een grondverzakking in de Bruinsbroekstraat?

GALMAARDEN - Terug een grondverzakking in de Bruinsbroekstraat?

Editie_galmaarden_grond_2
Hopelijk is dit nu vlug hersteld.- Foto Marc Colpaert
 
Sinds begin dit jaar is er opnieuw een grondverzakking in de hoge berm, ter hoogte van de Bruinsbroekstraat, op enkele honderden meters van de Heirbaan in Galmaarden. De straat was vorig jaar al dagen afgesloten, om deze werken uit te voeren, wat zorgde voor heel wat wrevel bij de inwoners. Het ziet er dus naar uit dat binnenkort opnieuw geen doorgaand verkeer meer mogelijk zal zijn in de Bruinsbroekstraat, of loopt het allemaal niet zo een vaart.
 
Een paar maand ervoor werden de zijbermen bovenaan in de straat aangepakt. Deze werken hebben lang aangesleept en waren een doorn in het oog voor menig inwoner van de straat.
Wel sinds eind vorig jaar, zelfs nog voor Kerstmis, heeft de nieuwe berm met stenen het op twee plaatsen begeven (zie foto) en vermoed wordt, dat dit op andere plaatsen ook nog gaat gebeuren. Vele inwoners van de Bruinsbroekstraat vragen zich af hoe lang het nog moet duren om dit te herstellen. "Dit euvel werd door de gemeentediensten aangeduid met een signalisatiepaaltje. Op een gegeven ogenblik waren dit er zelfs twee, maar dit paaltje zorgt somtijds voor nog meer hinder dan zonder. Soms verplaatst het zich, of valt het om door de hevige wind, of omdat er iemand het met zijn voertuig aanrijdt. Als je dit paaltje wilt kruisen en er komt een tegenligger af moet je bruusk in de remmen en dan mag je al van geluk spreken dat het geen bus of tractor is, want dan ben je nog verder van huis", zegt een boze burtbewoner
Als we schepen Ludo Persoons meer informatie vragen over deze zaak, vertelde hij ons het volgende. "Ik weet dat er op die plaats een wagen in de berm is gereden, daarom werd er de nodige signalisatie geplaatst. Dit euvel zal binnenkort hersteld worden". Van enige grondverzakkingen in deze straat is de schepen niet op de hoogte. Dus mogen we hopen dat de herstelling niet teveel miserie zal meebrengen voor de bewoners van deze straat.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 feb 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 feb 2021
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 feb 2021

archief