VOLLEZELE - De Britse variant is een drama voor de bewoners van WZC De Zwaluw

VOLLEZELE - De Britse variant is een drama voor de bewoners van WZC De Zwaluw

Editie_galmaarden_de_zwaluw1__kopie_
De tol is zwaar bij De Zwaluw.- Foto Marc Colpaert
 
Maanden lang kon men in De Zwaluw in Vollezele het coronavirus buitenhouden, tot vorige maand het noodlot toesloeg, de Britse variant sloop tussen de muren, met als gevolg 20 overlijdens op een maand tijd.
 
Het is de laatste maanden een zeer heftige periode geweest voor alle woon-zorg-centra's in Vlaanderen. Ook in De Zwaluw in Vollezele deden ze hun uiterste best om dit vies beestje buiten te houden. En dat lukte in 2020 heel goed. "Wj hebben er alles aan gedaan om onze bewoners, zoveel mogelijk te beschermen en waren dan ook heel blij, toen we maanden zonder besmettingen konden werken", aldus directeur Geert van Biervliet. Maar toen kwam plots het bericht van de Britse variant, die blijkbaar heel besmettelijk was. En wie zal het zeggen, de Britse variant vond op een of andere manier zijn weg naar de bejaarden in De Zwaluw. "Wij hebben er steeds alles aan gedaan om onze bewoners te beschermen en hebben tevens de juiste maatregelen getroffen. Toch is de tol heel zwaar voor ons, want op een maand tijd hebben we 20 bewoners verloren. Wij vinden dit voor de families heel, heel erg", zegt Geert ons. 

Ondertussen zijn de besmettingen onder controle en kijken de bewoners van De Zwaluw en de directie hoopvol uit naar het vaccin. "In de eerste week van maart gaan onze bewoners het vaccin krijgen", bevestigde Van Biervliet.  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 feb 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 feb 2021
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 feb 2021

archief