TOLLEMBEEK - Weerman Luc koopt oude legerkoffer uit de DDR met weerkundig materiaal

TOLLEMBEEK - Weerman Luc koopt oude legerkoffer uit de DDR met weerkundig materiaal

Editie_galmaarden_weerman_2__kopie_
Weerman Luc bij zijn nieuwe aanwinst. - Foto Marc Colpaert
 
Onze weerman Luc van Meteo Tollembeek zit al enige tijd werkloos thuis, er mogen geen groepen meer naar het weerstation komen, maar toch slaagt hij er in, om uit te pakken met een stunt. Hij wist op een veiling een 50 jaar oude legerkoffer met weerkundig materiaal op de kop te tikken. De koffer is afkomstig uit het vroegere DDR.  
 
"Nu we nog steeds door de corona maatregelen gedwongen thuis moeten blijven,ben ik veel bezig met opzoekingen, over alles wat met de weerkunde te maken heeft en zo ben ik op een veilingsite in het Nederlandse Leiden terecht gekomen, waar mijn oog viel op een legerkoffer, met weerkundig waarneming's materiaal. Ik heb de koffer gekocht en deze behoorde toe aan een voormalige eenheid van de Duitse DDR, die de instrumenten gebruikte op het terrein om de klimatologische weersomstandigheden mee te bepalen, dit voor het lanceren van raketten", legt Luc Heremans uit. 
 
Nadat hij de koffer thuis bezorgd kreeg, stelde hij vast dat er in deze koffer meettoestellen zaten, die hij nog nooit gezien had. "Zo was er een soort grondthermometer bij, een model dat ik niet kende. En ook nog andere zaken waren totaal nieuw voor mij", aldus de weerman. Uit onderzoek is gebleken dat deze instrumenten werden gebruikt door de Duitse(DDR) RWD III Militaire Vintage Weather Station. 
 
"Intussen heb ik wel al een paar aanbiedingen gekregen van verzamelaars van legermateriaal die de koffer willen overkopen, maar als weeramateur ben ik fier dat ik dit op de kop heb kunnen tikken. En het blijft dan ook in Tollembeek", aldus Luc.

Meteo tollembeek bestaat dit jaar 10 jaar en als de corona het toelaat zal er dit jaar nog een opendeur georganiseerd worden, in het najaar. De website www.meteotollembeek.be heeft maandelijks meer dan 10.000 bezoekers. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 feb 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 13 apr 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 08 apr 2021

archief