GALMAARDEN - Regelmatig geen leidingwater in de Heirbaan, het zal niet dadelijk opgelost zijn

GALMAARDEN - Regelmatig geen leidingwater in de Heirbaan, het zal niet dadelijk opgelost zijn

Editie_galmaarden_heirbaan_2
Problemen op de Heirbaan niet dadelijk opgelost. - Foto Marc Colpaert
 

 Gemeenteraadslid Filip Durant(N-VA) vroeg op de jongste gemeenteraad, of er nu eindelijk eens werk gaat gemaakt worden, dat het tekort van water of niet voldoende waterdruk, ter hoogte van de Heirbaan in Galmaarden, opgelost geraakt. Dat komt ook mede door de verouderde waterleidingen op ons grondgebied. Volgens de bevoegde schepen gaat het probleem nog niet dadelijk van de baan zijn.

 
 
De laatste weken valt het regelmatig voor dat de bewoners van de Heirbaan in Galmaarden, één van de hoogste punten in Galmaarden, zonder water komen te zitten. Als er ergens een lek is, valt meestal de druk op de waterleiding bij de bewoners van de Heirbaan weg, met als gevolg er komt bijna geen water meer uit de kraan. Spijtig dat dit de laatste tijd meer en meer het geval is.
 
Filip Durant stelde dan ook enkele vragen aan de schepen van openbare werken, Ludo Persoons. "Kunt u mij een zicht geven op het actieplan van de Watergroep, rond de aanpak van de verouderde waterleidingen op ons grondgebied. Naar aanleiding van het regelmatig wegvallen van de waterdruk, ter hoogte van de Heirbaan en omliggende (gehucht Bosveld), graag een toekomstzicht op de plannen van de Watergroep in samenspraak met de gemeente, om dit euvel weg te werken. De oorsprong van dit specifiek probleem, werd al via sociale media aangekaart en behoeft dus geen extra verklaring op de gemeenteraad. Wij zien echter hetzelfde probleem in onze buurgemeente Herne, waar op regelmatige basis waterlekken opduiken, door de verouderde waterleidingen", vertelde Filip.
 
Schepen Ludo Persoons wist te vertellen, dat de pijnpunten ondertussen opgelijst zijn en dat ze er bewust van zijn, dat het beter kan. "Vandaag is het echter zo dat de Watergroep, alleen herstellingen doet, als er een lek of een probleem is. Of wanneer een straat volledig wordt hersteld, dan komen er ook nieuwe buizen. Overal in de gemeente nieuwe waterleidingen aanbrengen is vandaag niet haalbaar", aldus de schepen. Het ziet er dan ook naar uit dat het probleem van het water tekort, of de waterdruk in de Heirbaan, nog niet dadelijk van de baan is, maar  - en dat is een hele geruststelling - de bevoegde instanties weten het!
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mrt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 13 apr 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 08 apr 2021

archief