Van Tsjernobyl naar GALMAARDEN

C21

Van Tsjernobyl naar GALMAARDEN

Colpaert_galmaarden_bikeaid_1
De fietsers van Bikeaid zijn er klaar voor. - Foto Marc Colpaert
 

Een groepje fietsers van Bikeaid willen voor het goede doel op tien dagen van Tsjernobyl naar Galmaarden fietsen, over een afstand van 2.500 km. De opbrengst van deze fietstocht gaat integraal naar de actie ‘Kom op tegen Kanker’. Bedoeling is dat ze op 31 mei aankomen op de benefietfuif van Pajot Blues in Galmaarden.

Bikeaid is het eerste cyclo- en granfondo team van ons land en bestaat uit fietsfanaten uit het Pajottenland die zich sociaal en sportief willen engageren ten voordele van de strijd tegen kanker. Enkele dagen geleden werden alle fietsen en het materiaal verzameld, voor deze loodzware tocht over bar slechte wegen. Nadien vertrokken deze wielerfanaten  per vliegtuig naar Tsjernobyl. Het is de bedoeling om op 21 mei daar te vertrekken met hun team om na een tocht van 10 zware fietsdagen - meer dan 2.500 km dus ongeveer 250 km per dag - op 31 mei aan te komen tijdens de benefietfuif van Pajot Blues in het Baljuwhuis in Galmaarden..

“ In tien dagen tijd overbruggen wij meer dan 2.500 km van Tsjernobyl naar Galmaarden”, aldus Roel Bruylandt. “Een indrukwekkende prestatie voor mensen die niet elke dag aan sport doen! Nog mooier is dat alle wielerfanaten zich laten sponseren door bekenden en bedrijven, met als doel zoveel mogelijk geld binnen te halen voor het goede doel”, verklaarde Roel één van de mensen die de loodzware tocht gaat meemaken. “Deze tocht zal zwaar zijn, zowel fysiek als mentaal, maar in feite is dit niets vergeleken met wat kankerpatiënten moeten doorstaan. Uiteindelijk is dit onze echte motivatie en in dat opzicht dan ook een beetje symbolisch voor de strijd tegen kanker.” Alle  onkosten worden door de rijders zelf gedragen en bijgevolg gaan alle inkomsten integraal naar het goede doel. Als alles volgens plan verloopt, dan komen de renners na tien dagen aan in het Baljuwhuis in Galmaarden en dit tijdens de benefietavond van Pajot Blues. Een deel van de opbrengst van deze benefietavond gaat trouwens naar het project ‘Bikeaid’. Meer info over deze vereniging kan men vinden op www.bikeaid.be.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 mei 2009
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief