TOLLEMBEEK - Verlenging lidmaatschap bij ILVA en hoe zit het bij INTRADURA ?

C21

TOLLEMBEEK - Verlenging lidmaatschap bij ILVA en hoe zit het bij INTRADURA ?

Editiepajot_galmaarden_henk__kopie_
Henk Goegebuer.- Foto Marc Colpaert
 
Gemeenteraadslid Henk Goegebuer is van oordeel dat de gemeente verder moet kijken dan Ilva voor wat betreft de afvalophaling en ook eens moet bekijken wat Intradura voor hun en de gemeente kan betekenen. Binnenkort moet het contract met Ilva voor 18 jaar !! verlengd worden.
Ingevolge een beslissing van de Vlaamse regering moet in de toekomst inter-gemeentelijk binnen een afgebakende regio worden samen gewerkt. Vlaanderen wordt opgedeeld in 17 concrete referentieregio’s. Galmaarden moet dus binnen de regio Halle-Vilvoorde naar intergemeentelijke samenwerking zoeken.  
 
Voor de ophaling van groen- & restafval doet Galmaarden sinds 2011 beroep op de intergemeentelijke samenwerking via ILVA (Het Land van Aalst) waarvan de meeste leden (nl 13 op de 15) gemeenten zijn in Oost-Vlaanderen. De andere gemeenten van het Pajottenland werken samen met INTRADURA die enkel leden heeft binnen de regio Halle-Vilvoorde.
 
Zoals bekend werkt ILVA sinds begin april 2021 via het DIFTAR-systeem (gewogen afval via grijze- en groene containers) waarvan de inwoners van Galmaarden nu stilaan de voor- en nadelen op het terrein beginnen te ontdekken. Bij INTRADURA wordt niet gewerkt met gemonitorde containers, maar wél met nieuwe pmd- & restafvalzakken die voor 80% uit gerecycleerde plastiek bestaan. Er wordt dus bij deze vereniging aangegeven dat er ook ‘anders’, maar toch milieuvriendelijk, kan worden gewerkt. Galmaarden moet zich, op een algemene vergadering van 22 juni 2021, uitspreken over een verlenging van haar lidmaatschap bij ILVA.
 
"Gezien INTRADURA en ILVA een verschillende manier van werken hanteren, heeft GB.G op de laatste gemeenteraden (meervoud) aangedrongen op een duidelijk standpunt van de CD&V meerderheid. GB.G wenst namelijk de toetredings-voorwaarden te kennen bij INTRADURA alvorens Galmaarden beslist verder te werken via ILVA waar we opnieuw kunnen ‘vasthangen’ voor 18 jaar", aldus Henk Goegebuer van GB.G  

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 apr 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief