GALMAARDEN - Glasbol niet gebruiken na 22 uur

C21

GALMAARDEN - Glasbol niet gebruiken na 22 uur

Colpaert_galmaarden_glascontainer_1
Na 22 uur geen gerommel meer in de glasbol. - Foto Marc Colpaert
 

Omwonenden klaagden over het lawaai rond de glascontainer in het centrum van Tollembeek. De gemeente plaatste een bericht dat het verboden is om na 22 uur nog glas in de container te gooien.

De glascontainer naast de Hernestraat in Tollembeek heeft blijkbaar heel wat fans in de late uurtjes, zoveel zelfs dat omwonenden er soms de slaap niet konden van vatten. De mensen van het dagcentrum en kortverblijf Zonnelied in Tollembeek, die mensen met een verstandelijke handicap opvangen, zijn gevestigd in de vroegere pastorie van Tollembeek. Naast de muur van dit gebouw werd reeds enige tijd een glascontainer geplaatst. “ De laatste tijd gebeurde het steeds vaker dat mensen tijdens de nacht hun glas komen dumpen in de glascontainer”, verklaarde Myriam Van Nuffel. “ En het is niet alleen glas komen brengen, maar sinds kort komt men ook regelmatig rommelen in de glascontainers op zoek naar  flessen met statiegeld. Dit alles maakt een hels lawaai tijdens de nacht, zodat wij aan de gemeente vroegen of hier niets kon aan gedaan worden.”

De gemeente Galmaarden besliste nu om op de glascontainer in de Hernestraat in Tollembeek een duidelijke affiche aan te brengen, dat het verboden is om de glascontainer tussen 22 uur en 7 uur ’s ochtends nog te gebruiken, op straf van een boete van 250 euro.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mei 2009
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief