De N-VA vraagt een 'Herdenkingsbos' in GALMAARDEN aan te leggen

C21

De N-VA vraagt een 'Herdenkingsbos' in GALMAARDEN aan te leggen

Editie_colpaert_galmaarden_nva_1__kopie_
De ploeg van N-VA Galmaarden. - Foto Marc Colpaert
 
Rudy Thiebaut gemeenteraadslid voor de N-VA vroeg op de gemeenteraad om een 'Herdenkingsbos' aan te leggen. De CD&V meerderheid was te vinden voor het idee. Vanuit de milieuraad gaan er al meer dan 10 jaar stemmen op, om meer bos aan te planten in onze gemeente, steeds zonder resultaat.
 
Vaak hebben mensen de behoefte om een belangrijk moment in hun leven, zoals een geboorte, huwelijk of jubileum te markeren voor de toekomst en wordt er bij die gelegenheid een boom geplant. Maar ook ter nagedachtenis aan een overleden dierbare wordt soms een boom geplant.  "Bomen staan symbool voor het leven dat zich telkens vernieuwt. De boom zal verder groeien en zal generaties lang verder leven. Hierdoor blijft de herinnering aan een geliefde overledene behouden en hebben de nabestaanden een plaats waar ze regelmatig kunnen terugkeren. Hierdoor zal op termijn een bos ontstaan dat zowel een ecologische functie vervult als een tastbare herinnering vormt aan overleden dierbaren", zei gemeenteraadslid Rudy Thiebaut(N-VA) . 
 
Op de gemeenteraad van 24 november 2020 heeft de gemeente Galmaarden het 'Bomencharter Vlaanderen' ondertekend. Aan de gemeentelijke milieuraad ging gevraagd worden om een geschikte locatie te vinden voor de aanplant van de bijkomende bomen. Deze locatie zou eveneens geschikt zijn voor het inrichten van een ‘in memoriambos’.
 "De periode rond Allerheiligen lijkt volgens ons het meest geschikt om een jaarlijkse aanplant te organiseren. Hiervoor zou beroep kunnen gedaan worden op Pro Natura. Inwoners van Galmaarden, die in het afgelopen jaar ( vanaf 1 januari 2020) met een overlijden geconfronteerd werden, kunnen vragen om voor hun overledene een boom te planten. Om de sociale en maatschappelijke draagkracht van dit project te vergroten, kan dan aan de adviesraden (milieu-, senioren en cultuurraad) gevraagd worden een voorstel uit te werken of er al dan niet aan de bomen een gedenkplaatje kan/mag geplaatst worden", besluit Rudy Thiebaut.

De CD&V was te vinden voor dit voorstel maar echt concrete plannen zijn er nog niet. Ze gaan dit bekijken met hun adviesraden, dus zijnwe terug vertrokken voor enkele maandne of jaren. Nochtans weet de gemeente al jaren dat er meer nood is aan groen in de gemeente. Van uit de milieuraad wordt al jaren gevraagd om meer bomen aan te planten, want wij hebben ze dringend nodig. Want als ons milieu naar de knoppen is daar kan men geen vaccin voor maken. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 apr 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief