VOLLEZELE - HENRI SPIDER brengt een nieuwe full-cd uit met Flanders ballads

C21

VOLLEZELE - HENRI SPIDER brengt een nieuwe full-cd uit met Flanders ballads

Img_20210428_110813_resized_20210428_110857898
De prachtige hoes van de cd. Foto Marc Colpaert
 
Img_20210428_110545_resized_20210428_110923995
Foto Marc Colpaert
 
Op zijn nieuwe cd 'Flanders Ballads' brengt Henri Spider 13 romantische slows in een genre dat je meteen naar de dansvloer lokt voor een intiem dansje met je partner. Een dergelijke cd met uitsluitend onvervalste ‘tegelplakkers’ is al een speciaal concept, maar wordt nog unieker doordat het hier gaat om Vlaamse liedjes die voor dit album in een Engelse versie werden opgenomen, met als bedoeling om, naast het Vlaamse publiek, ook zoveel mogelijk buitenlandse muziekfans te bereiken.
 
"En dit is zowat het omgekeerde van hetgeen wij al jaren gewend zijn in de Vlaamse showbizz, waar buitenlandse hits door onze eigen artiesten volop in een Vlaamse versie worden uitgebracht. Het is dan ook hoog tijd om daar verandering in te brengen en de werken van onze Vlaamse auteurs en componisten ook eens internationaal kenbaar te maken”, zegt Henri. 
Henri Spider heeft in zijn lange carrière in vele genres en in diverse talen gezongen en via de streaming -en downloadportals is het de laatste jaren opvallend, hoe uitstekend zijn Engelstalige opnames het doen in vele landen. Daar waar het vroeger vooral covers waren zal het nu met repertoire van eigen bodem zijn, geschreven door onze eigen Vlaamse auteurs en componisten.
werkten mee aan deze cd: arrangementen: Michel Charmant, Freddy Danau, Jo Martens
auteurs - componisten: Eddy Govert, Henri Spider, Freddy Danau, Michel Charmant, Paul Pans, Claudine Roobaert, Danny De Brandt, Ricky Mondes, Danny Handerson, Wally Dean, Brian Webb, Michel Cosyns, Nashota West, Jimmy Towers, Wim Adriaenssens. Voor de foto's zorgde beroepsfotograaf Marc Colpaert.
 
‘Flanders Ballads’ is een uitgave van D & V die verdeeld wordt door Bol.com en voor streaming en download beschikbaar is op alle gekende portals.
 
Verdeling en verkoop:
 
 
 
Streaming: 
 
 
 
Download: 
 
 
 
Meer info op: succeshd@telenet.be
 
 
 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 apr 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief