GOOIK - Zal de kapperszaak HairLin het eerste energie neutrale kapsalon ter wereld worden?

C21

GOOIK - Zal de kapperszaak HairLin het eerste energie neutrale kapsalon ter wereld worden?

Editie_gooik_hairlin_3__kopie_
Lindsay(rechts) in haar kapperszaak. - Foto Marc Colpaert
 
Editie_gooik_hairlin_4__kopie_
De verbouwingen zijn al gestart. - Foto Marc Colpaert
 
Sinds deze week is de kapperszaak HairLin aan de rotonde van de Drie hamertjes in Gooik terug open, maar tijdens de verplichte sluiting werd er naarstig gewerkt, niet aan het knippen van haar, maar aan het verbouwen van de zaak. Zo gaat de zaak gevoelig uitbreiden met twee extra verdiepingen. "We willen er meer een zaak van maken waar moeder en dochter(s) samen hun haar kunnen laten knippen, een totaal belevenis", aldus Lindsay. Mede door de verbouwingen willen ze van hun zaak het eerste energie neutrale kapsalon ter wereld maken.
 
Voor de corona werkten er al een tiental kapsters samen in de zaak. Nu wij terug naar de kapper mogen, heeft HairLin beslist om ook op maandag de zaak te openen. "Wij zijn verplicht om de regels te volgen en kunnen niet op volle kracht werken. Maar door gebruik  te maken om een extra dag te openen per week, valt dit nog goed mee", aldus Lindsay.
Ook al moest de zaak vele weken dicht toch bleven ze niet bij de pakken zitten. Ze zijn gestart met heel wat verbouwingswerken om de zaak nog groter te maken en zo komt er in de toekomst niet minder dan 200 m2 als kappersruimte bij. "Wij willen aan ons kapperssalon een nieuwe invulling geven. Vandaag zie je wel dat heel wat moeders met hun dochter samen een terrasje doen, maar ze gaan niet samen naar de kapster. Wij willen dat veranderen met extra te investeren in meer beleving brengen naar  de klant toe. Een afspraak bij ons moet een leuke beleving worden, daar gaan we nog meer op inzetten naar de toekomst toe", vertelde Lindsay.
 

Omdat ze bij HairLin heel ecologisch denken werd dit doorgevoerd tijdens het maken van plannen voor het verbouwen van de zaak. Zo gaan ze investeren in een bio-ecolgische houtbouw die ze gedeeltelijk op het bestaande gebouw gaan plaatsen. Tevens willen ze sterk inzetten om totaal energie neutraal te worden. "In dat opzicht zal het kapsalon ontworpen worden als een volledig energie neutrale kapperszaak, waarbij alle energie nodig voor verwarming, koeling, verlichting, haartools (bv drogers) en sanitair warm water, ter plaatste wordt opgewekt, zonder beroep te doen op fossiele brandstoffen. Indien we hierin slagen zullen wij het eerste energieneutrale kapsalon ter wereld zijn. Verder bestaat de uitbreiding uit een massiefhoutbouw, wat de meest duurzame bouwtechniek is die er bestaat", vertelde Lindsay. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 apr 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief