GALMAARDEN - Gemeente vraagt advies aan haar inwoners over de nieuwe Baljuwtuin

C21

GALMAARDEN - Gemeente vraagt advies aan haar inwoners over de nieuwe Baljuwtuin

Editie_galmaarden_baljuwtuin_2__kopie_
De Baljuwtuin. - Foto Marc Colpaert
 
Via het gemeentelijk informatieblad 'Samen' vraagt de gemeente Galmaarden, dat haar inwoners meedenken en ideeën naar voren brengen, om van de huidige Baljuwtuin een mooie realisatie te maken. Het formulier met uw bevindingen kan je nog tot eind deze maand achterlaten in een tijdelijke brievenbus in het Baljuwhuis.
 
 
Al jaren zijn er plannen om iets te doen met de grote Baljuwtuin in het centrum van Galmaarden. Deze is prachtig gelegen in de Markvallei en heeft heel wat mogelijkheden. De laatste jaren was het vooral een troosteloze vlakte, met enkele fruitbomen, waarvan het fruit niet gebruikt werd. Daarnaast enkele meestal verouderde speeltoestellen en een kruidentuin, waar men al meer dan 10 jaar niets meer heeft aan veranderd. Gelukkig werden onlangs de oude speeltoestellen weggenomen en kwamen er enkele nieuwe exemplaren voor in de plaats.  
 
Nu wenst de gemeente daar verandering in te brengen en hebben ze daarvoor een samenwerking aangegaan met het Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei. Samen met de inwoners willen ze de tuin ombouwen tot een aangename, speelse ontmoetingsplaats, voor alle inwoners en toevallige passanten. Dus kan men tal van ideeën aanbrengen, zoals: waarom geen volkstuintjes, bijenkasten, natuureducatief hoekje, kunst en muziek in de tuin, een hindernissen parcours of een rustige plaats met enkele hangmatten enz. Via het gemeentelijk infoblad 'Samen' wordt aan de inwoners gevraagd om hen te helpen en hun te vertellen welke zaken je graag in het Baljuwtuin wilt zien staan. U heeft nog tot 31 mei de tijd om u voorstellen in de brievenbus te steken, of mail uw idee door naar: leen@pajot-zenne.be.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mei 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief