GALMAARDEN - Het plaatsen van een ANPR-camera zorgt voor wrevel in de Geraardsbergsestraat

C21

GALMAARDEN - Het plaatsen van een ANPR-camera zorgt voor wrevel in de Geraardsbergsestraat

Editie_galmaarden_camera_3__kopie_
Theo is niet blij met de camera en de kast voor zijn woning. - Foto Marc Colpaert
 
Editie_galmaarden_camera_4__kopie_
Langs de rechterkant van hun woning wilden ze op hun eigen grond een parking aanleggen, met die kast kan het niet meer.- Foto Marc Colpaert
 
Sonia Taelemans en Theo De Metzeler uit Galmaarden zijn totaal niet blij dat zonder dat ze iets wisten er een ANPR-camera voor hun woning werd geplaatst. Vooral de bijkomende kast zorgt er voor dat Sonia en Theo, geen extra parking meer kunnen maken op hun eigen terrein. Een oplossing zou zijn dat de kast pal op de scheiding en in de breedte in plaats van in de lengte zou geplaatst worden, maar daar hebben de bevoegde diensten geen oren naar. 
 
 
Sonia en Theo waren nog geen klein beetje verrast toen men op een ochtend plots voor hun woning van start ging, met het plaatsen van een ANPR-camera. Blijkbaar had men beslist om deze ter hoogte van hun woning te plaatsen. "Ik wist echt niet wat die mensen daar deden, tot ik plots die paal met die camera's de hoogte in zag gaan", begint Sonia haar verhaal. Nu voor alle duidelijkheid deze mensen zijn niet tegen het plaatsen van die camera's, dat is natuurlijk voor de veiligheid van alle mensen en daar kunnen ze niet tegen zijn. "Wat ik mij afvraag is, waarom moet dit voor onze woning, want op de uitvoeringspapieren van de werken staat dat men dit ter hoogte  moet doen van het huisnummer 126 en wij hebben huisnummer 128. Logisch zou dan ook zijn om dit juist in de scheiding tussen de twee huizen te plaatsen, maar dat was ook al niet mogelijk blijkbaar", aldus Sonia. Nochtans had het koppel andere plannen op deze plaats. "Onze zoon is zelfstandige en we wilden een extra parkeerplaats laten aanleggen rechts voor onze woning, op onze eigen grond dus zeker niet op het openbaar domein naast de weg", verduidelijkt Theo de plannen. Naast het plaatsen van de paal met daarop de camera's kwam er ook nog eens de plaatsing van de bijhorende kast. "Deze werd geplaatst pal waar wij in de toekomst onze nieuwe parkeerplaats gingen plaatsen. Wij hebben toen de werken aan de gang waren alles geprobeerd om deze kast anders te laten plaatsen, maar zonder succes. Nochtans moest die kast op de perceelgrens geplaatst worden en niet in de lengte maar in de breedte, dan waren alle problemen van de baan. Nu vertelde onze burgemeester mij dat deze kast verplaatsen te veel geld zou kosten", zegt Theo.
 
Wij gingen ook nog even aan burgemeester Patrick De Cat vragen hoe dit nu juist in mekaar zat. "Het plaatsen van deze paal ging vooraf gepaard met een onderzoek en vergunning in samenwerking met de politiediensten en Proximus, voor de ideale  In de Geraardsbergsestraat was dit deze locatie. Bij uitvoering bleek inderdaad dat de bewoners hierover niet waren ingelicht en deed mevrouw (Taelemans,red.)haar beklag hierover dat de paal voor haar woning stond.De kast was dan voorzien op de scheiding.
Onmiddellijk zijn zowel een afgevaardigde van de politie, Proximus en de gemeente ter plaatse geweest en werd overeengekomen met mevrouw om de locatie paal en kast te switchen. De werkzaamheden gingen die dag door en 's avonds bleken de bewoners niet meer akkoord met deze situatie. Er werd terug samen gekomen en bleek dat de bewoners er  langs de linker perceelsgrens een plaats voor het stallen van voertuigen wilden aanleggen en de kast dit verhinderde. Er werden offertes opgevraagd om de kast eventueel aan de overkant te plaatsen (vraag betrokkenen), of deze kast te verplaatsen tot tegen de paal. Intussen werd ook door onze diensten advies aangevraagd bij AWV mbt. de toelating om langs de linker perceelgrens een inrij te creëren.Dit advies was negatief. Na ontvangst van beide (dure) offertes en gezien het negatief advies van AWV,  besliste het college uiteindelijk de kast op deze locatie te behouden", besluit burgemeester Patrick Decat.
 
Opmerkelijk is dus dat blijkbaar het Agentschap Wegen en Verkeer(AWV) beslist, dat een extra parkeerplaats op uw eigen grond niet mag. Wie even de moeite neemt om langs de gewestweg N272 te rijden kan vaststellen dat op tientallen plaatsen er extra parkeerplaatsen gemaakt zijn, moeten die dan ook allemaal weg? Mogen we straks nog iets doen op onze eigen grond behalve zware belastingen betalen vragen vele mensen zich af!
 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 mei 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 24 jul 2021
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief