GALMAARDEN - Het Kluysbos de moeite waard om te ontdekken

C21

GALMAARDEN - Het Kluysbos de moeite waard om te ontdekken

Img_20210521_133012__kopie_
Mooie natuur in het Kluysbos. - Foto Marc Colpaert
 
Img_20210521_131938__kopie_
Prachtige natuur. - Foto marc Colpaert
 
Img_20210521_134006__kopie_
Meer dan de moeite waard. - Foto Marc Colpaert
 
Het Kluysbos in Galmaarden in de buurt van de Bosberg in Galmaarden is zeker een aanrader om te gaan ontdekken. Het is geen groot bos maar wat een schoonheid aan natuur kan men er vinden. Een beetje wind weerhield ons niet om er even door te lopen, wij kunnen het alleen maar aanraden.
 
Het 15 hectare grote bos ligt aan de vallei van de Mark in het Pajottenland, vlak bij de Bosberg op de grens met de Oost-Vlaamse Vlaamse Ardennen. Het bosgebied sluit bovendien aan op het Raspaillebos, Moerbekebos en Karkoolbos. Het heuvelende bronloofbos wordt beheerd door de natuurvereniging 'vzw De Mark' en Natuurpunt en bestaat voornamelijk uit eik, beuk, kastanje en els. Het Kluysbos wordt gekenmerkt door voorjaarsbloeiers zoals bosanemoon, wilde hyacint, daslook en dotterbloem. In het Kluysbos leeft onder andere Brandts vleermuis, gewone dwergvleermuis, laatvlieger, buizerd, sperwer, koekoek, middelste bonte specht, braamsluiper, grauwe vliegenvanger, boomklever, glanskop, matkop, sleedoornpage, oranje zandoogje, bruin zandoogje. Het Kluysbos is erkend als Europees Natura 2000-gebied (Bossen van de Vlaamse Ardennen en andere Zuid-Vlaamse bossen) en maakt deel uit van het Vlaams Ecologisch Netwerk. Het Kluysbos is vrij toegankelijk via het wandelknooppuntennetwerk 'Pajottenland', de bewegwijzerde Natuurpunt-routes en de Galmaardse 'Ringmuswandeling'.(Bron Wikipedia)

Het is een oase van rust en pracht in ons Pajottenland. Hoe kunt u het Kluysbos vinden wel dat is heel simpel. Parkeer uw wagen ter hoogte  van El Faro op de top van de Bosberg. U gaat richting de kasseien van de Bosberg en voor u aan de kasseien komt, slaat u links een onverharde weg in, deze blijft u volgen over een afstand van 200 tot 300 meter tot u op een splitsing komt, u kunt daar de weg verder volgen(niet doen) of links afslaan (ook niet doen).Als u op dit punt bent gekomen loopt u gewoon rechtdoor de weide in langs de overkant, waar u een bord zal vinden dat aangeeft dat u in het Kluysbos bent, geloof me het is en blijft de moeite waard. Wist u trouwens dat als u dwars door het Kluysbos loopt u op het einde via kleine voetwegen terug naar de Bosberg kunt wandelen.  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mei 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief