GALMAARDEN - Graag enkele extra petanqueterreinen in de tuin van het Baljuwhuis of eentje in de KERK van Galmaarden!

C21

GALMAARDEN - Graag enkele extra petanqueterreinen in de tuin van het Baljuwhuis of eentje in de KERK van Galmaarden!

Editie_galmaarden_galmbutje_3__kopie_
Galmbutje wilt extra petanquepleinen.- Foto Marc Colpaert
 
Editiepajot_galmaarden_kerk_puin_foto_marc_colpaert
Komt er straks een extra petanqueplein in de kerk? - Foto Marc Colpaert
 
De petanqueclub 't Galmbutje zou graag enkele extra petanqueterreinen en een overdekt terrein tot hun beschikking hebben in de tuin van het Baljuwhuis, of waarom geen extra petanqueterrein aanleggen in de kerk? Dat hadden we nog niet gehoord! Ze hebben hun voorstel overgemaakt aan de gemeente en als de gemeente daar op in gaat, zijn ze zelfs van plan om gratis tien nestkastjes te schenken aan de gemeente. Want vandaag hangt er geen enkel nestkastje in de tuin van het Baljuwhuis.
 
De petanqueclub 't Galmbutje kan op woensdag en zaterdag gebruik maken van twee petanqueterreinen in de tuin van het Baljuwhuis. De laatste jaren zit deze sport enorm in de lift en dus zijn extra terreinen zeker nodig. Omdat de gemeente toch momenteel vragende partij is wat ze moeten anvangen met de tuin van het Baljuwhuis. Dus hopen ze dat de gemeente investeerd in extra pleinen, maar dat ze dan gaan voor pleinen met officiële afmetingen van 4 op 15 meter. De terreinen moeten waterdoorlatend zijn en de randen graag 10 cm hoger dan het afgewerkt terrein. Aangezien de leden van 't Galmbutje vandaag alleen hun sport in de zomermaanden kunnen beoefenen, zijn ze tevens vragende partij dat ze een terrein met een overkapping kunnen krijgen. Er werd zelfs geopperd, waarom geen petanqueterrein aanleggen in de kerk van Galmaarden! De gemeente is toch van plan om een deel van de kerk als open ruimte te laten, dus waarom niet, een dak staat er al op, de aanleg van een petanqueplein is nu ook niet de grote kost. Ook het ter beschikking stellen van petanqueballen voor mensen die toevallig de tuin van het Baljuwhuis komen bezoeken werd geopperd.

Tot slot is 't Galmbutje ook van plan de handen uit de mouwen te steken om te helpen dit project te realiseren. Ze hebben ondertussen al het voorstel gedaan dat ze - indien de gemeente beslist om een terrein met overkapping te plaatsen in de tuin van het Baljuwhuis - ze een schenking gaan doen van 10 nestkastjes, die dan in de Baljuwtuin mogen geplaatst worden. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 mei 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief