GALMAARDEN - Marktplein afgesloten voor het plaatsen van een nieuwe asfaltlaag

C21

GALMAARDEN - Marktplein afgesloten voor het plaatsen van een nieuwe asfaltlaag

Editie_galmaarden_gemeentehuis_2__kopie_
Vanaf het gemeentehuis tot aan de Hoogstraat komt er een nieuwe asfaltlaag.- Foto Marc Colpaert
 
Om een nieuwe asfaltverharding voor het Marktplein te plaatsen tussen het kruispunt van de Hoogstraat en het gemeentehuis in Galmaarden zal het Marktplein gedeeltelijk afgesloten worden. Wegen en Verkeer legt voor het bouwverlof een nieuwe asfaltverharding op het Marktplein tussen de Hoogstraat en het gemeentehuis, over een lengte van 300 meter. De aannemer werkt vanaf maandag 14 juni tot en met vrijdag 9 juli. De eerst tien dagen wordt er gewerkt met tijdelijke verkeerslichten. Nadien wordt het Marktplein twee weken tussen 28 juni t.e.m.  9 juli volledig afgesloten voor het verkeer. Een lokale omleiding wordt aangeduid via de Watermolenstraat en de Bergstraat. Fietsers volgen tijdens de asfalteringswerken dezelfde omleiding.
 
 
 
Meer comfort en minder geluidshinder
Op het Marktplein (N272) in Galmaarden tussen Hoogstraat en Gemeentehuis, over een afstand van ongeveer 300 meter zal de aannemer de oude betonplaten opbreken en vervangen door nieuwe asfaltverharding. Lokaal wordt er ook nog een deel van het voetpad verbreed ter hoogte van huisnummer 41. Voor omwonenden zal daardoor de geluidshinder afnemen en wordt het comfortabeler rijden op het Marktplein.Parkeren en bereikbaarheid
Vanaf 14/06 t.e.m. 25/06 zal gewerkt worden met tijdelijke verkeerslichten. Parkeren tussen huisnummers 35 en 43 zal niet mogelijk zijn. Bewoners kunnen enkele dagen hun oprit niet bereiken.
 
Vanaf 28/06 t.e.m. 9/07 wordt de steenweg (N272) tussen Hoogstraat en gemeentehuis volledig afgesloten. Er wordt een omleiding voorzien via de Watermolenstraat en de Bergstraat. Bewoners (huisnummers 29 t.e.m. 43) kunnen enkele dagen hun oprit niet bereiken.
 
Grootste hinder bij afsluiting Marktplein voor twee weken
 
Voetgangers kunnen via de kant van het postkantoor het Marktplein nog bereiken. 
 
Ook fietsers kunnen naast de werfzone doorrijden en zullen enkel in de week van 5 juli tijdens de asfalteringswerken dezelfde lokale omleiding van het gemotoriseerd verkeer langs de Watermolenstraat en de Bergstraat moeten volgen. De bushaltes in de buurt van de werfzone zullen ook hinder ondervinden. Informatie wordt aangegeven via de routeplanner op www.delijn.be
 
 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jun 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief