VOLLEZELE - Meer dan 100 vergeet-me-nietje keitjes voor de mensen op het kerkhof van Vollezele

C21

VOLLEZELE - Meer dan 100 vergeet-me-nietje keitjes voor de mensen op het kerkhof van Vollezele

Editie_galmaarden_kerkhof_2__kopie_
Henk(tweede van links) kwam de mensen op zondag steunen.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_galmaarden_kerkhof_3__kopie_
Meer dan 100 keitjes werden uitgedeeld aan de bezoekers. Foto Marc Colpaert
 
Op zondag 13 juni, op Vaderdag, was het Burgerplatform 'Red begraafplaats Vollezele' te vinden op de Begraafplaats van Vollezele,  waar het wellicht de allerlaatste Vaderdag werd, waar ze het graf van hun vaders nog zullen kunnen bezoeken. Daarom gaven ze een witte kei (vergeet me nietje) aan de bezoekers en dat waren er heel wat. En de politiekers die beslisten dat 160 graven moeten verdwijnen waren niet echt op de afspraak, behalve twee personen, waaronder Gerda Persoons(N-VA) en Henk Goegebuer(GB.G) kwamen even ter plaatse.
 
 
"Wij organiseerden die dag een Vergeet-Me-Nietjes-keienactie, opdat de 160/170 overledenen, waarvan de  graven dit jaar moeten ontruimd worden, niet zouden vergeten worden. Iedere bezoeker kreeg van ons een gratis Vergeet-me-nietjes-keitje, geschonken door ons Burgerplatform", vertelde Martine Vanderplasschen. 
Op 15 november 2021 moeten hun grafstenen onherroepelijk weg… (en zo zijn er enkele jaren geleden al honderden – anoniem - onder de graszoden verdwenen). Het lokaal bestuur geeft de nabestaanden slechts 2 opties : De dierbare blijft liggen en komt zo in een anoniem graf te liggen met een graszode erop of de nabestaanden organiseren een ontgraving (en herbegraving) en worden zo onnodig op  kosten gejaagd (prijskaartje : 3300€, inclusief concessie weliswaar).
 
Ondertussen worden de mensen van het Burgerplatform uitgemaakt dat ze emotionele chantage plegen met hun acties. Alle politiekers werden uitgenodigd maar op zondag kwamen alleen Gerda Persoons(N-VA) en Henk Goegebuer(GB.G) even langs om deze mensen te steunen en te bedanken, dat ze de moed hadden om tegen deze beslissing in te gaan. "Vele mensen zakten speciaal af naar de begraafplaats om ons burgerplatform te steunen, zélfs enkele gemeenteraadsleden, waarvoor onze oprechte dank! De meer dan 100 keitjes zijn allemaal uitgedeeld aan de bezoekers en we kregen tal van felicitaties van de bezoekers voor deze mooie, serene actie. Maar de meerderheid van de gemeenteraadsleden stuurden hun kat, méér nog, stuurden verwijten als: "jullie misbruiken vaderdag en de overledenen", "een lichte vorm van emotionele chantage", "burger'vader' wil  'al zijn kinderen' op 'gelijke' wijze behandelen (nvdr. hoe het gelijkheidsprincipe misbruikt wordt, tegen een Vollezele dat op andere vlakken sowieso achtergesteld wordt) , 'mediashow',...Een 'mooi' voorbeeld van hoe de burgerparticipatie in Galmaarden een lachertje is", besluit Patricia Vanderplasschen
 
 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 jun 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 24 jul 2021
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 09 jul 2021

archief