GALMAARDEN/GBERGEN - De Lotto Belgium Tour voor dames met startplaats en finish in Galmaarden

C21

GALMAARDEN/GBERGEN - De Lotto Belgium Tour voor dames met startplaats en finish in Galmaarden

Editie_galmaarden_bosberg_5
De Bosberg zal ook moeten beklommen worden door de vrouwen.- Foto Marc Colpaert
 
Van 22 tot 25 juni 2021 vindt de Lotto Belgium Tour plaats. Deze meerdaagse ronde van België voor de dames in het profcircuit, doet dit jaar ook Galmaarden aan. Meer zelfs: Galmaarden is startplaats en decor voor de mooie, maar zware derde rit. Op vrijdag 25 juni rijdt het peloton over de Bosberg in de rit Geraardsbergen - Geraardsbergen.
 
 
Op 24 juni zal de derde rit van de Lotto Belgium Tour starten en finishen te Galmaarden, in de Nieuwstraat. Er wacht het peloton een uitdagend parcours van 137,5 kilometer, verdeeld over vijf ronden en dit voor een groot deel over het grondgebied van Galmaarden. Hierbij worden onder andere de flanken van de Bosberg en de Congoberg bedwongen. Tijdens deze rit krijgen de dames ook een aantal kilometers kasseistroken voor de wielen geschoven. Benieuwd wie zich tot de “Queen of Stones” zal mogen kronen.
Voor dit evenement worden de nodige verkeersmaatregelen genomen: zowel in de Nieuwstraat als op het Marktplein geldt éénrichtingsverkeer voor bijna de volledige dag. Doorgang is buiten de wedstrijduren enkel mogelijk in de richting van Geraardsbergen. De omleidingen zullen worden aangeduid. Het Marktplein en kerkplein zullen die dag worden ingenomen door de wielerteams, parkeren in het centrum zal uitzonderlijk niet mogelijk zijn. Ook langs het gehele parcours zal een parkeerverbod gelden. Handelszaken en horecazaken blijven te voet of met de fiets bereikbaar.
Dit evenement wordt georganiseerd met inachtname van de geldende coronamaatregelen. We roepen de wielerliefhebbers dan ook op om het gezond verstand te gebruiken langs het parcours. Het dragen van een mondmasker zal langs het volledige traject verplicht worden.
 

Meer info over de wedstrijd vind je op: https://www.lottobelgiumtour.be 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 jun 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 24 jul 2021
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 09 jul 2021

archief