Fiets en wandel zomer tegemoet in Hemelveerdegem Voorproevertje brochure ‘8 x zomeren in de Vlaamse Ardennen en het Pajottenland’

C21

Fiets en wandel zomer tegemoet in Hemelveerdegem Voorproevertje brochure ‘8 x zomeren in de Vlaamse Ardennen en het Pajottenland’

Startlocatie_wandel-_en_fietshappening_4_juli_2021_-_sint-jansplein_in_hemelveerdegem
 

Tijdens een wandel- en fietshappening op het Sint-Jansplein in Hemelveerdegem op zondag 4 juli geven streekorganisaties Pajottenland+ en Toerisme Vlaamse Ardennen het startschot voor een zomer lang wandelen en fietsen in de Vlaamse Ardennen en het Pajottenland. 
Op die dag wordt ook de brochure ‘8 x zomeren in de Vlaamse Ardennen en het Pajottenland’ voorgesteld. Daarin worden vier wandelroutes en evenveel fietsroutes belicht, mooi verdeeld over beide regio’s.  

Tijdens de wandel- en fietshappening op 4 juli kan je kiezen voor de kartuizerwandeling (14 km), die je van Hemelveerdegem naar het verleden van de kartuizers voert in Sint-Martens-Lierde of voor de Geraardsbergse fietsroute (33 km) die je brengt tot aan de voet van de Muur van Geraardsbergen en langs de boorden van de Dender. 

Tips en bezienswaardigheden
Wie maar niet genoeg krijgt van het wandelen en fietsen, zal zeker inspiratie vinden in ‘8 x zomeren in de Vlaamse Ardennen en het Pajottenland’. Sommige van de routes zijn bewegwijzerd met zeshoekige bordjes, andere werden uitgestippeld langs de wandel- en fietsknooppuntennetwerken die zowel in het Pajottenland als de Vlaamse Ardennen al sterk uitgebouwd zijn. Fietsers en wandelaars vinden in de brochure heel wat tips en informatie over bezienswaardigheden onderweg.

Nieuwe impulsen
Het Pajottenland en de Vlaamse Ardennen zijn twee aan elkaar grenzende regio’s die landschappelijk in elkaar overvloeien en veel gemeenschappelijke kenmerken hebben. Vandaag zijn beide streken misschien nog het meest vermaard voor hun ambachtelijke streekproducten als geuzes of lambiekbieren en de Geraardsbergse mattentaart. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat beide regio’s elkaar hebben gevonden om samen naar nieuwe impulsen te zoeken die elkaars plattelandseconomieën kunnen versterken. Samenwerken en grensoverschrijdende activiteiten ontplooien horen daarbij en worden met steun uit het Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling mogelijk gemaakt.

Wil je er op 4 juli graag bij zijn en genieten van heerlijke streekproducten? 

Surf voor alle info over de fiets- en wandelhappening (tussen 10u en 17u) naar: https://www.facebook.com/ToerismeVlaamseArdennen

Schrijf je vlug in, want het aantal deelnemers (in tijdsloten) wordt beperkt tot 200 personen!

Deelname: gratis.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jun 2021
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 24 jul 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 09 jul 2021

archief