GALMAARDEN - Henk Goegebuer heeft beroep aangetekend bij de Vlaamse-Brabantse gouverneur ivm Ilva

C21

GALMAARDEN - Henk Goegebuer heeft beroep aangetekend bij de Vlaamse-Brabantse gouverneur ivm Ilva

Editie_galmaarden_henk_4__kopie_
Henk Goegebuer gaat tot het uiterste.- Foto Marc Colpaert
 
Henk Goegebuer had het ons al verteld en ondertussen heeft de GB.G-fractie, beroep aangetekend bij de Vlaams-Brabantse Gouverneur, als toezichthoudende overheid, over de regelmatigheid van de beslissing, die werd genomen op de gemeenteraad van 25 mei 2021, omtrent de verlenging van lidmaatschap bij ILvA.  De Gouverneur van Vlaams-Brabant dient zich nu uit te spreken over de regelmatigheid van de beslissing, omtrent de verlenging van het lidmaatschap bij ILVA. 
 
 
Zoals aangekondigd heeft de GB.G-fractie beroep aangetekend bij de Vlaams-Brabantse Gouverneur, als toezichthoudende overheid, over de regelmatigheid van de beslissing die werd genomen op de gemeenteraad van 25 mei 2021 omtrent de verlenging van lidmaatschap bij ILvA. 
 
"ILvA staat in voor de ophaling en verwerking van het afval (+ beheer recyclagepark) en werkt sinds begin april 2021 via het DIFTAR-systeem (gewogen afval via grijze- en groene containers) waarvan de inwoners van Galmaarden nu stilaan de voor- en nadelen op het terrein beginnen te ontdekken. Lang voor de bestreden beslissing, verzocht de GB.G-fractie om ook eens bij INTRADURA te informeren welke haar voorwaarden van lidmaatschap zijn, vermits dit jaar de gemeente zich dient uit te spreken over de verlening van haar lidmaat-schap bij ILvA. 
 
Bij INTRADURA wordt er niet gewerkt met gemonitorde containers, maar wél met nieuwe pmd- & restafvalzakken die voor 80% uit gerecycleerde plastiek bestaan. Er wordt dus aangegeven dat er ook ‘anders’, maar toch milieuvriendelijk, kan worden gewerkt.
 
De CD&V-meerderheid vond het niet nodig tijdig de (complexe) vergelijkings-studie aan te vragen én tijdig te communiceren naar alle leden van de gemeente-raad. Dit druist in tegen alle beginselen van behoorlijk bestuur waar de Gouverneur zich nu maar moet over uitspreken", aldus Henk Goegebuer van Gemeentebelangen Galmaarden (GB.G)

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jun 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 24 jul 2021
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 09 jul 2021

archief