GALMAARDEN - krijgt samen met HERNE een intergemeentelijk skatepark

C21

GALMAARDEN - krijgt samen met HERNE een intergemeentelijk skatepark

Editie_galmaarden_gemeentehuis_2__kopie_
De gemeente gaat samen met Herne investeren. - Foto Marc Colpaert
 
De vraag om een skatepark leeft al langer bij de jongeren van Galmaarden en Herne. De lokale besturen slaan daarom de handen in elkaar voor de aanleg van een intergemeentelijk skatepark. In totaal zal hiervoor een budget van 100.000 euro voorzien worden. Het skatepark komt op het sportcomplex van Tollembeek. De opening is voorzien in 2022.
 
 
 
Intergemeentelijk skatepark
 
Na meerdere overlegmomenten zijn Galmaarden en Herne tot een akkoord gekomen om een intergemeentelijk skatepark aan te leggen op het sportcomplex van Tollembeek. De jongeren van beide gemeenten vragen hier al langer naar en dit komt nu tot uitvoering. Dit wordt nu aan de bevoegde bestuursorganen voorgelegd voor verdere uitwerking.
 
De kosten voor de aanleg zullen door beide gemeenten gedragen worden pro rata het aantal inwoners (57% Galmaarden – 43% Herne).
 
Participatietraject
 
Voor een nieuw skatepark heb je een groep geëngageerde skaters en jongeren nodig die je kunnen vertellen wat ze graag willen. Het park moet inspelen op de noden en verwachtingen van de toekomstige gebruikers. Hun input en kennis is dan ook cruciaal voor de aanleg. Daarom zal in september een participatieproject worden opgestart. De bedoeling is om de jongeren als partner te betrekken bij het voortraject (ontwikkeling van het skateterrein) en bij de ingebruikname zelf. Je bouwt op deze manier immers een duurzame samenwerking uit die onmisbaar is voor het beheer van het skatepark.
 
 Meer informatie:
 
Lokaal bestuur Galmaarden:
 
Bevoegde schepen sport: Kurt Penninck - 0476 94 32 39 - kurt.penninck@galmaarden.be
 
 
Lokaal bestuur Herne:
Bevoegde schepen: Lieven Vandenneucker - lieven.vandenneucker@herne.be

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jun 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief