GERAARDSBERGEN - Uitnodiging Feestelijke openingsdag tijdelijke expo klimaat in de Helix

C21

GERAARDSBERGEN - Uitnodiging Feestelijke openingsdag tijdelijke expo klimaat in de Helix

Aa_helix_3
Ingezonden foto
 
Op zondag 27 juni organiseert de Helix tal van publieksactiviteiten zoals een workshop voor groot en klein, gevolgd door kindertheater. Wij willen iedereen dan ook van harte uitnodigen om deze gratis workshops en voorstellingen bij te wonen. Elke deelnemer wordt ontvangen in ons gezellig cartoon- en klimaatcafé en wordt verwend met een gratis drankje en gebakje uit de traditionele bakoven. 
 
Een overzicht van het programma die dag:
14.00 u tot 15.30u: Workshop ‘Beewraps maken: laat je inpakken’ voor volwassenen
14.00 tot 15.30 u: Kinderworkshop ‘Groeipapier maken: Laat je wensen groeien’
15.45u – 16.45u: Kleutertheater ‘Jaap de aap en het klimaat’
17.00 u – 18.00u: Kindertheater ‘Gedaan met pallaveren’
WORKSHOP ‘BEEWRAPS MAKEN: LAAT JE INPAKKEN!’
 
Zag jij ze ook al, de kleurrijke en ecologische wraps rond fruit, groenten en boterhammen? Ze bestaan in alle kleuren en maten, gemaakt van stof doordrongen van bijenwas. En de allermooiste Beewraps of bijenwasdoeken die maak je gewoon zelf! Annie Cuypers, vormingswerker bij Ferm vzw, begeleid je om deze stevige, plooibare en antibacteriële voedseldoeken te maken.
 
Praktisch
Waar? De Helix, Hoogvorst 2, 9506 Grimminge
Wanneer?  Zondag 27 juni 2021 van 14.00 u. tot 15.30 u. 
Voor wie? Voor jongeren en volwassenen 
Prijs? Gratis
Inschrijven? Inschrijven kan door het online inschrijvingsformulier in te vullen op de website van De Helix. Het maximum aantal deelnemers is beperkt tot 20 personen.
 
KINDERWORKSHOP ‘GROEIPAPIER MAKEN: LAAT JE WENSEN GROEIEN’
 
Groenteafval, kruiden en onkruiden zijn niet langer voer voor kippen. Veerle Jacobs leert je zelf wenskaartjes maken uit een gekleurd soepje van bladeren van prei, rode biet, aardappelschillen, verfrommelde wortels, groene grassprietjes … Als extraatje worden er bloemzaadjes aan het papier toegevoegd. Je kan je wensen dus letterlijk laten groeien! Versieren gebeurt met gedroogde bloemblaadjes of andere materialen uit de tuin. Weet je al wie jij wil verrassen met je zelfgemaakt groeipapier?
 
Praktisch
Waar? De Helix, Hoogvorst 2, 9506 Grimminge
Wanneer?  Zondag 27 juni 2021 van 14.00 u. tot 15.30 u. 
Voor wie? Voor kinderen van 6 tot 12 jaar.
Prijs? Gratis
Inschrijven? Inschrijven kan door het online inschrijvingsformulier in te vullen op de website van De Helix. Het maximum aantal deelnemers is beperkt tot 14 kinderen.
 
 
KINDERTHEATER
Vanaf 15u45 brengen Wim Kets en Wouter Schillebeeckx van ‘Levende Muziek’ zowel kinderen als ouders in vervoering tijdens een kruisbestuiving van theater en aanstekelijke muziek rond het thema klimaat.
 
De eerste voorstelling “Jaap de aap en het klimaat” is geschikt voor kleuters, de tweede voorstelling “Gedaan met pallaveren” is aangepast voor kinderen van de lagere school.
JAAP DE AAP EN HET KLIMAAT
 
 
 
 
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jun 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief