GALMAARDEN - Raadslid Daniel Fonteyne wil mobiele camera's laten aankopen door de gemeente

C21

GALMAARDEN - Raadslid Daniel Fonteyne wil mobiele camera's laten aankopen door de gemeente

Colpaert_galmaarden_kopfoto_daniel_fonteyne_1__kopie_
Daniel Fonteyne.- Foto Marc Colpaert
Raadslid Daniël Fonteyne(Vlaams Belang) stelde tijdens de jongste digitale gemeenteraad een vraag over de aankoop van mobiele camera's. Hij is niet tevreden met het antwoord dat hij kreeg. "Het antwoord van burgemeester Decat stelt alweer niets voor. Zoals bij veel van onze vragen", aldus Daniël.
 
Raadslid Daniël Fonteyne stelt vast dat er begin juni een artikel verscheen in Editiepajot - waarschijnlijk de meest bekeken en gratis nieuwswebsite uit het Pajottenland met dank aan vele vrijwiliigers - waarin stond dat de gemeente Gooik 5 mobiele camera’s aangekocht heeft. Dit ter bestrijding van het vele sluikstorten. Volgens het artikel is de kostprijs 885,00 euro. "Gaat de gemeente Galmaarden overwegen om ook mobiele camera’s aan te kopen? Zo ja, wanneer zou dit kunnen? Zo neen, waarom niet?", vroeg Fonteyne.
Burgemeester Patrick Decat antwoordt dat ook hun diensten daar werk van maken in overleg met de politiezone Pajottenland. Vooral de aandacht die naar de privacy moet gaan is belangrijk. Men wil ook vermijden dat er nutteloze investeringen ontstaan, zoals de aankoop van de camera vanuit de politiezone zelf die teveel praktische bezwaren oplevert.
Raadslid Filip Durant(N-VA) laat weten dat de camera’s ook besproken werden op milieuadviesraad. De kost voor de politiecamera was niet goed besteed. Samenspraak met de politiezone is nodig. Staat men dan in Gooik al verder, daar kan het dan wel nochtans het gaat hier over dezelfde politiezone?
Burgemeester Decat antwoordt dat ook in Galmaarden de gesprekken over de beheersing van

zwerfvuil, sluikstorten en eventueel bijhorende camera’s al langer aan de gang zijn. Juridisch en technisch moet dit goed onderbouwd worden. Of er ook mobiele camera's komen in Galmaarden blijft onduidelijk. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jul 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief