GALMAARDEN - Wandelen met FERM en genieten van plaatselijke kunstenaars

C21

GALMAARDEN - Wandelen met FERM en genieten van plaatselijke kunstenaars

Editie_galmaarden_ferm_2__kopie_
Enkele voorzitters van Ferm kwamen in Hof Ter Haegen al een kijkje nemen. - Foto Marc Colpaert
 
Editie_galmaarden_ferm_2__kopie_
De troostplek in Tollembeek.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_galmaarden_ferm_2__kopie_
De troostplek in Vollezele.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_galmaarden_ferm_3__kopie_
De troostplek in Herhout.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_galmaarden_ferm_3__kopie_
De troostplek in het Baljuwhuis in Galmaarden. - Foto Marc Colpaert
 
Het grote wandelweekend van 11 en 12 september van verschillende FERM-afdelingen komt eraan. Plaatselijke kunstenaars stellen hun creativiteit tentoon, anderen kropen in hun pen en schreven tekstjes, die op diverse plaatsen te horen of te lezen zijn. Hopelijk blijft het zonnetje ook tijdens het  weekend schijnen in het Pajottenland, want FERM gaat wandelen in combinatie met kunst, zoals foto's van Marc Colpaert. Door de verschillende FERM-afdelingen werden enkele troostwandelingen in mekaar gestoken. Van uit elke troostplek van FERM kan men starten met een wandeling. In Galmaarden is dat het Baljwhuis(4,8 km), in Vollezele het oud-gemeentehuis van Vollezele(6,9 km), in Herhout naast de kapel(9,3 km) en in Tollembeek ter hoogte van de Markrivier in de Vollezelestraat(9,4 km). Wie het volledige parcours langs de vier troostplekken wilt afstappen mag rekenen op 21 km. Maar vergeet ook niet de nodige tijd uit te trekken, om te genieten van tal van andere activiteiten. Naast wandelen kan men tevens op verschillende locaties terecht voor een streekbiertje, een mattentaartje of een ijsje.
In de B&B Hof ter Haegen in de Crijnemstraat 10 in Vollezele is er heel wat te beleven. Op deze locatie kan je op zaterdag en op zondag in de namiddag genieten van Live muziek van Lampadeir, of een ritje maken met de paardenkoets. Maar er is meer ook in Hof Ter Haegen kan men landschapsfoto's bekijken van beroepsfotograaf Marc Colpaert uit Tollembeek. Tevens kan men er terecht om te genieten van leuke karikaturen van Jan Ricour uit Vollezele.
 
Claire De Paepe uit Tollembeek zet de deuren van haar atelier open. Verder ook nog tal van kunstenaars op andere plaatsen zoals in het Baljuwhuis, foto's van Luc Cromphout en keramiek van Annemie Mignon, in de Kapel St-Leonardus: schilderij van Kathy Vandekerckhove en muziek van Amicato, Kapel Herhout: schilderijen van Kathy Vandekerckhove en de blauwdrukken van Ferm. Op het Brillantplein keramiek van Elke Mertens en bloemsierkunst van Cecile De Beuf. Op diverse plaatsen zullen ook gedichten te lezen of te horen zijn.(o.a van Hendrik en André Vanderplasschen) "Onder het motto ‘hang Covid aan de wasdraad’ zullen de kinderen van de basisscholen een tekening maken die de leden van FERM op diverse plaatsen zullen ophangen. Wij doen een oproep aan de bevolking om hun solidariteit te tonen door hun huis te versieren met witte symbolen zoals lintjes lintjes en ballons", vertelde voorzitter Elke Mertens. 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 sep 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief