GALMAARDEN - Gemeente neemt landschapsarchitect onder de arm voor de begraafplaatsen

C21

GALMAARDEN - Gemeente neemt landschapsarchitect onder de arm voor de begraafplaatsen

Editie_galmaaren_kerkhof_galm_3
Op het kerkhof van Galmaarden zijn er al geruime tijd werken aan de gang. - Foto Marc colpaert
 
Het lokaal bestuur van Galmaarden werkt aan de heraanleg van de gemeentelijke begraafplaatsen op hun grondgebied. Gewijzigde regelgeving, nieuwe beleidsvisies op de openbare ruimte en vooral ook de vragen en suggesties van de burger!!!, over het gebruik van onze begraafplaatsen, hebben ertoe geleid dat we een landschapsarchitect hebben aangeduid om over deze uitdagingen na te denken.  
 
We wensen aantrekkelijke, groenere, maar ook vlot te onderhouden begraafplaatsen in te richten die voor de bezoeker rust en eenvoud uitstralen en ook de gelegenheid geeft om er elkaar op een ingetogen manier te ontmoeten. Aan de herinrichting zal ook een digitalisering van de begraafplaatsen worden gekoppeld zodat onze diensten met een eenvoudige klik op de knop toegang krijgen tot alle relevante gegevens van elke rustplaats. Ook de grond- en concessietermijnen kunnen op die manier beter worden opgevolgd, wat de communicatie met de burger ten goede zal komen.
 
Graag willen we jouw mening als inwoner meenemen in het verdere ontwerp van onze begraafplaatsen. 
Je kan op twee manieren participeren: Je wenst actief deel te nemen aan een werkgroep die enkele keren fysiek samenkomt om de ontwerpen te bespreken en waar nodig aan te passen? Stel je vóór 15 oktober 2021 kandidaat via bevolking@galmaarden.be of 054 89 04 15. De werkgroep zal dit najaar in de periode eind oktober- begin november voor het eerst worden uitgenodigd.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 sep 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief