VOLLEZELE - Jan maakt karikaturen en is muzikant bij Lampadeir

C21 Css

VOLLEZELE - Jan maakt karikaturen en is muzikant bij Lampadeir

Editie_galmaarden_jan_ricour_2__kopie_
Jan bij enkele van zijn kunstwerken.- Foto Marc Colpaert
 
Jan Ricour is wat je zou kunnen zeggen een bezig bij, deze gepensioneerde uit Vollezele is sinds enige tijd bezig met het maken van leuke karikaturen. Daarnaast heeft hij nog tijd over om gitaar te spelen in een super gezellig muziekgroepje Lampadeir en om het geheel af te sluiten kan men hem op regelmatige basis nog ergens terugvinden als vrijwilliger.
 
 
Het tekenen en schilderen heeft er altijd ingezeten en kwam er dan ook al vroeg uit als we Jan mogen geloven. "Ik tekende en krabbelde in schooltijd tijdens de lessen altijd op mijn schriften boeken of lessenaars. Daarna een paar jaar op St Lucas Brussel gezeten en wel de beginselen geleerd van het tekenen. Maar ik was daar teveel een losbol. Ik ben eigenlijk nog maar een goed jaar bezig met karikaturen te tekenen naast mijn andere bezigheden. Ik krijg soms aanvragen om bv panelen voor de kermis Vollezele te schilderen, jaarlijks het decor voor het toneel, voor de school schilder ik ook panelen of foldertjes. Jaren geleden heb ik ook nog doeken en panelen voor kinderanimatie ( In Stekene speeldorp Tropical) getekend/geschilderd. Het is nog altijd een hobby van mij", laat hij ons weten.
 

Maar Jan is ook muzikaal bezig in een leuk groepje Lampadeir en daar is hij best trots op. "Lampadeir is ook nog een bezigheid waar ik veel mee bezig ben. Nu zijn we met 2 gitaristen en 1 violist waarvan Dirk (gitaar en mondharmonica) en Rik (viool) zingen in 2 stemmen. Ik doe gewoon de gitaar en 2 mandolines. Wij spelen graag op tuinfeestjes, BBQ's of gelegenheden waar we tussen het volk kunnen muziek maken. Op een podium is minder plezant omdat je dan te ver van het publiek zit. We hebben een repertoire van ongeveer 130 nummers. Dus variatie genoeg en houden dan rekening voor wie of welke vereniging  of familiefeest we spelen. Mijn tekeningen en Lampadeir zijn wel twee dingen die niets met elkaar te maken hebben. Wil je Jan eens contacteren dat kan via:  lampadeirken@gmail.com, ofwel: 0488/69.05.45. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 sep 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys / Marc Colpaert | 05 aug 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief