Jongeren met een beperking spelen Hét Beestige Bosspel in De Helix in GERAARDSBERGEN

C21 Css

Jongeren met een beperking spelen Hét Beestige Bosspel in De Helix in GERAARDSBERGEN

Unnamed__4_
 
Eén van de projecten die #Streekmotor23, het streekfonds in Zuid-Oost-Vlaanderen, vorig jaar ondersteunde was de ontwikkeling van een bosbordspel voor jongeren met een mentale beperking.
Het idee kwam van Patricia Vanslambrouck van VZW Astertechnics (Geraardsbergen), samen met Bea Nachtergaele en Carine Geenens. Ze wil met haar VZW kinderen de mogelijkheid bieden om hun interesse in natuur, wetenschap, techniek in combinatie met kunst te kunnen ontwikkelen. Ze doet dit steeds met aandacht voor gelijke kansen voor alle kinderen.
 
Via crowfunding zamelden de initiatiefnemers bijna € 3.000 in. Vanuit #Streekmotor23 legden we hier € 2.350 bovenop. Zo kon gestart worden met de ontwikkeling van het spel. Hét Beestig Bosspel, zeg je?
Hét Beestig Bosspel is een groot bordspel voor kinderen en jongvolwassenen met een mentale beperking. Het kan ook gespeeld worden door kleuters en kinderen tot en met het 4de leerjaar. In het kader van de opleiding Natuurgids werd het spel ontwikkeld als project door Bea Nachtergaele,  Carine Geenens en Patricia Vanslambrouck waarbij Astertechnics de infrastructuur zoals 3-printers ter beschikking stelde om de dobbelstenen en pionnen zelf te ontwerpen en te printen. Omdat het spelmateriaal (bord (1.5m x 2m groot), pionnen, dobbelsteen, fiches met de opdrachten) gemakkelijk mee te nemen is naar het bos of park wordt alles in een rugzak gestopt. Het is de bedoeling om dit spel buiten in de natuur te spelen. De rugzakken kunnen op 4 plaatsen (Astertechnics, De Helix, CVN Natuurpunt en Speelotheek Oudenaarde) gratis ontleend worden door scholen en verenigingen.
Op een vormings- en belevingsdag over natuurbeleving voor mensen met beperking in De Helix in Geraardsbergen zullen Patricia en Carine het spel vrijdag 24 september spelen, samen met jongeren met een beperking. Op vrijdag 24 september zal een groep van 7 jongeren, leeftijd tussen 12 en 25 jaar aan de slag gaan met doe-opdrachten. De dobbelsteen zal bepalen welke speelse opdrachten ze in het bos mogen uitvoeren.De Helix in Geraardsbergen is een centrum dat educatie en vorming rond milieu, natuur en duurzame ontwikkeling stimuleert en ondersteunt. Meer info over het Bosspel: www.astertechnics.be

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 sep 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys / Marc Colpaert | 05 aug 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief