EDINGEN/HERNE/GALMAARDEN/GERAARDSBERGEN/LESSEN - Interregionale fietstocht door de Markvallei

C21

EDINGEN/HERNE/GALMAARDEN/GERAARDSBERGEN/LESSEN - Interregionale fietstocht door de Markvallei

Rivi__re_et_dendre_3
EDINGEN/HERNE/GALMAARDEN/GERAARDSBERGEN/LESSEN - Interregionale fietstocht door de Markvallei
 
Contrat_rivi__re_et_dendre__6a_
EDINGEN/HERNE/GALMAARDEN/GERAARDSBERGEN/LESSEN - Interregionale fietstocht door de Markvallei - Coördinatrice Julie Goffette en Joëlle Eyckmans (présidente Section entre Dendre et Senne des Cercles Naturalistes de Belgique) - © Deschuyffeleer
 

In het kader van het LIFE BNIP (Belgian Nature Integrated Project) is vorig jaar onder toezicht van de Europese Commissie een nationaal initiatief ontstaan om het grote publiek met belangstelling voor de natuur via concrete acties Natura 2000 op een toegankelijke manier te laten ontdekken. In onze contreien wordt daarbij het riviertje De Mark, met zijn oorsprong in de Edingse deelgemeente Marcq en met een verdere doortocht in Herne, Galmaarden, Geraardsbergen en Lessen onder de aandacht gebracht. Dat project concretiseert zich aan de hand van een  ‘Interregionale Fietstocht door de Markvallei’.

Gratis kaarten   

Ook die fietstocht (65 km) is tot stand gekomen dankzij de financiële steun van LIFE BNIP. Met de fietstocht willen de organisatoren het grote publiek alvast sensibiliseren voor de uitzonderlijke natuurwaarden van de vallei en dit met een traject waarlangs infopanelen over de soorten en habitats van Natura 2000 voorkomen.

Voor de gelegenheid gingen leden van de vier betrokken actoren, Contrat Rivière Dendre, Enghien Environnement/Nature et Transition, Ligue Royale Belge pour la Protection des Oiseaux en vzw De Mark, met ondersteuning van de betrokken steden en gemeenten, zich vorige zondag opstellen op blikvangers op de route om dan én gratis kaarten uit te delen van de fietsroute én de belangstellenden te trakteren op een portie informatie.

Die trefplaatsen waren het ontvangstcentrum van het natuurreservaat ‘De Rietbeemd’ in Deux-Acren met animatie over natuurreservaten, de polyvalente zaal De Doos  in het provinciaal domein De Gavers in Geraardsbergen met animatie over vlinders en wandelingen in natuurreservaten en de toegangsweg naar de Sint-Waldetrudismolen (Lo-molen) vanuit de Stationsstraat in Herne met animatie over schedels en planten uit vochtige gebieden.

In Edingen dan weer was het standje opgesteld aan de inkom van het stadspark. Het waren coördinatrice Julie Goffette en Joëlle Eyckmans (présidente Section entre Dendre et Senne des Cercles Naturalistes de Belgique) die er ten dienste stonden van het publiek. Gezien ook het weekend van keramiek en glas die dag zijn beslag kreeg in en rond de Acaciazaal konden de dames rekenen op een grote belangstelling. Hier ging een bijzondere aandacht naar het vleermuizenbestand.

Wie het stroomgebied van De Mark op een aangename en leerzame manier met de fiets wil verkennen kan via deze link op deze site (https://contratrivieredendre.be/balades) van Contrat Rivière Dendre niet alleen kennis maken met het parcours maar ook nuttige weetjes en kennis opdoen waarbij de natuur en haar bewoners centraal staan. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 sep 2021
Deschuyffeleer Godelieve
Deschuyffeleer Godelieve
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief