GALMAARDEN - Iets meer dan de helft van de waardebons zijn al uitbetaald aan de handelaars

C21

GALMAARDEN - Iets meer dan de helft van de waardebons zijn al uitbetaald aan de handelaars

Colpaert_galmaarden_kopfoto_daniel_fonteyne_1__kopie_
Daniel. - Foto Marc Colpaert
Tijdens de jongste gemeenteraad eind september stelde Daniel Fonteyne(Vlaams-Belang) de vraag, hoeveel coronawaardebons reeds werden ingeleverd, door de handelaars. Ook wilde hij weten, bij wie de mensen hoofdzakelijk zijn geweest om hun bons in te leveren en hoelang het in beslag nam  vooraleer de handelaars hun geld kregen.
De gemeente Galmaarden besliste vorig jaar om een waardebon van 5 euro te schenken per gezinslid in Galmaarden, tijdens de coronacrisis. De actie werd beëindigd op 15 september.In totaal werden er voor 44 375,00 euro waardebons van 5,00 euro toegekend.

Voor het ogenblik is er 28 660,00 eur uitbetaald aan de handelaars. Meestal ging het over bakkers, kappers of beenhouwers. De verwerking gebeurt snel: de vergoeding staat maximaal 2 weken na het inleveren van de bons op de rekening van de betreffende handelaars. Uitzonderlijk zou het 3 weken duren wanneer er wekelijks geen college is. "Na een gesprek met een paar handelaars, blijkt dat ze tevreden zijn met het initiatief van de verzamelde partijen CD&V, N-VA, Vlaams Belang en GB.G. Een aantal van hen hebben er zelfs nieuwe klanten bij gekregen", zei Daniel. De handelaars hebben nog tot eind van het jaar om de resterende bons in te leveren bij de gemeente. "Het is dus een succes gebleken om onze lokale handelaars te steunen. Ook zijn we aangenaam verrast dat de handelaars niet lang hoeven te wachten op hun geld. Een pluim voor de desbetreffend diensten", besluit Fonteyne. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief