GALMAARDEN - Heel wat mensen moeten terugkeren met hun afval op het containerpark

C21 Css

GALMAARDEN - Heel wat mensen moeten terugkeren met hun afval op het containerpark

Colpaert_galmaarden_containerpark_1__kopie_
De meeste mensen zeggen containerpark maar de naam is recyclagepark.- Foto Marc Colpaert
 
De laatste tijd regent het klachten op de sociale media over het containerpark in Galmaarden. Tal van mensen zouden teruggestuurd zijn met hun afval en sommige zijn niet te spreken hoe sommige parkwachters hun aanspreken. Dat laatste probleem is al maanden aan de gang, het werd nu zelfs besproken op de gemeenteraad.
 
Niet al het afval is welkom op het containerpark van Galmaarden, zeg maar het recyclagepark met de  nadruk op recyclage. Voor alle duidelijkheid vragen wij even wat opheldering bij Tina van de persdienst van Ilva. "Op het recyclagepark is restfractie nooit welkom geweest. Restfractie is dat afval dat overblijft na sortering. Het is dus niet-recycleerbaar en gaat naar de verbrandingsoven. Grofvuil is hetzelfde type afval, maar dat is groter dan restfractie. Denk daarbij aan zetels en dergelijke. De regels hierover op het recyclagepark zijn niet aangepast. Vandaag is restfractie, net als vroeger, niet welkom. Het niet-recycleerbaar afval dat vroeger in de gele zak moest worden aangeboden, werd ook toen niet toegelaten op het recyclagepark. Vandaag geldt nog steeds dezelfde regel, maar is nu toepassing op de grijze restcontainer. Alle restfractie ben je verplicht aan te bieden in de restcontainer. Zijn de voorwerpen te groot voor de restcontainer, dan mogen ze naar het recyclagepark, bij de fractie grofvuil",aldus Tina.
 
 
Daar zit dus voor sommige mensen het probleem dat niet al het afval welkom is op het containerpark. Heel veel mensen laden hun wagen vol afval en proberen dit dan ook kwijt te geraken, zeker nu de ophaling van het afval steeds maar duurder wordt. Maar blijkbaar ontstaan er nogal eens meningsverschillen en geroep en getier op het containerpark.  "Helaas proberen bezoekers geregeld restfractie naar het recyclagepark te brengen, om het in de container voor het grofvuil te gooien. Maar dit is dus niet toegelaten. De parkwachter spreekt hen daar over aan en laat inderdaad niet toe dat restfractie wordt afgezet. Dat leidt soms tot conflicten. De parkwachter wordt verondersteld dit op een beleefde en correcte manier af te handelen en moet proberen dergelijke conflicten niet uit de hand te laten lopen. In het geval er klachten zijn over dergelijke conflicten, dan nemen wij contact op met de parkwachter in kwestie en luisteren we ook naar zijn of haar kant van het verhaal. Wanneer blijkt dat onze parkwachter niet beleefd of correct heeft gehandeld, wordt hij of zij daar zeker op aangesproken", aldus Ilva.
Volgens Rudy Thiebaut gemeenteraadslid voor N-VA kan het niet dat de parkwachters in het containerpark onbeleefd zijn tegen de inwoners. Hij maakte dit heel duidelijk tijdens de jongste gemeenteraad. Ook het feit dat de ophalers van Ilva nogal eens met de zwarte bakken durven gooien bij de ophaling is volgens hem een probleem. Burgemeester Patrick Decat gaf hem gelijk (en dat gebeurt ook niet elke keer,red.) want blijkbaar was de burgemeester ook al getuige van het feit dat de ophalers met de bakken nogal gooien. Hij liet dit al weten aan Ilva.  Wordt vervolgd!
 

  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 nov 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys / Marc Colpaert | 05 aug 2022

archief