GALMAARDEN - Het eerste boek van Pierre Deneyer is een feit

C21 Css

GALMAARDEN - Het eerste boek van Pierre Deneyer is een feit

Editie_galmaarden_pierre_1__kopie_
Pierre met hoed samen met familie signeert zijn boek.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_galmaarden_pierre_2__kopie_
Familie is belangrijk voor Pierre.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_galmaarden_pierre_3__kopie_
Urbanus kwam zijn gedichtje opzeggen.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_galmaarden_pierre_4__kopie_
Pierre aan het dansen met familie terwijl Spider zijn liedje zingt.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_galmaarden_pierre_7__kopie_
Er was heel wat volk.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_galmaarden_pierre_6__kopie_
Het laatste woord was voor Pierre.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_galmaarden_pierre_5__kopie_
Zijn levensverhaal (T)rots.- Foto Marc Colpaert
 
In een nokvolle zaal in het Baljuwhuis werd het  eerste boek van ex-burgemeester Pierre Deneyer (T)rots voorgesteld. Er kwamen enkele sprekers vertellen over zijn heldendaden, Urbanus zorgde voor de komieke kant en streekzanger Henri Spider schreef een liedje over Pierre. Opvallend de burgemeester van Herne en Gooik en ex burgemeester van Bever, waren van de partij, van de CD&V ploeg van Galmaarden was er geen spoor te bekennen. 
 
Ongeveer 7 jaar geleden rijpte bij Pierre Deneyer het plan om zijn levensverhaal te vertellen in een boek. Samen met Jean-Pierre Schoukens schreef hij het boek met tal van foto's. Zijn kinderen Hilde, Els en Hans en zijn kleinkinderen zaten op de eerste rij en zagen dat het goed was. Tijdens het meer dan een uur durende voorstelling kwamen tal van bekende en minder bekende sprekers aan het woord.  Pierre had ook komiek Urbanus uitgenodigd die, met een grap die al even over haar versheidsdatum was, toch nog het publiek achter zich kreeg. Hij had tevens een gedichtje geschreven over 'Pierre van Treng' of over 'Pierre Kodak' zoals de ex-burgemeester in de volksmond nog wordt genoemd. "Wie nog een foto van mij moet nemen zal moeten rap zijn", zei Urbanus die dadelijk na zijn gedichtje de uitgang ging opzoeken. De muzikale opluistering werd gedaan door Isidoor de Wilde uit Gooik, de presentatie was ook al in handen van een Gooikenaar, namelijk Kris Baert. Toch kwam er nog een speciaal optreden van streekzanger Henri Spider. "Pierre vroeg om een liedje over hem te zingen, ik ben er even mee bezig geweest, maar het resultaat mag gezien worden",glunderde Spider. Tijdens het liedje kon Pierre niet stilzitten en nodigde hij zijn dochters en kleinkinderen uit om samen voor het podium een danske te 'placeren'. (foto)
 

Alle sprekers waren unaniem over het feit dat Pierre een grote verdienste had voor onze streek en dat hij altijd heel erg beschikbaar was voor de mensen. Zijn deur stond altijd open voor alle mensen en dat is iets dat blijkbaar niet meer van deze tijd is, gelukkig zijn er toch nog mensen zoals Pierre. Het laatste woord op het podium was voor Pierre. " Ik ben altijd gelukkig geweest, omdat ik mijn werk mocht doen op een correcte manier en dit met de steun van mijn echtgenote", vertelde Pierre. Zijn ondertussen al enkele jaren overleden echtgenote was niet weg te denken uit de zaal, vele mensen weten dat Pierre het daar enorm moeilijk mee heeft. "Gelukkig heb ik mijn familie , vrienden en tal van buren", aldus de ex-burgemeester. Na de toespraken werd er een receptie georganiseerd waar de mensen die ingeschreven hadden hun boek mochten komen afhalen. Opvallend tussen de mensen zagen wij - voor zover wij alles in het oog konden houden - geen mensen van de CD&V van Galmaarden. Wij vroegen aan Pierre of zijn eerste boek de start was van een nieuwe richting in zijn leven, maar het antwoord was negatief. "Het zal mijn eerste en laatste boek zijn, wel ben ik onlangs gevraagd door een politieke partij(niet de CD&V) om eventueel terug binnen enkele jaren op een lijst te gaan staan", wist Pierre ons nog mee te geven.   

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 nov 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys / Marc Colpaert | 05 aug 2022

archief