NINOVE - Clement Herremans al meer dan 52 jaar het gezicht van Fotokring Focus Ninove

C21

NINOVE - Clement Herremans al meer dan 52 jaar het gezicht van Fotokring Focus Ninove

Editie_ninove_foto_clement_2__kopie_
Clement met achter hem enkele van zijn foto's.- Foto Marc Colpaert
 
Clement Herremans, ondertussen al 87 jaar jong, was er ook dit jaar terug bij als bestuurslid van de Fotokring Focus, waar hij ondertussen al 52 jaar lid van is. Hij kreeg de smaak voor de fotografie te pakken toen hij een fototoestel kocht van Fernand Cammaert in Vollezele.
 
De Koninklijke Fotokring Focus Ninove vzw nodigde iedereen uit voor hun 54 ste Fotosalon, dit in het Trefpunt in Winnik. Ook al was er corona, de Ninoofse fotografen bleven op pad gaan. In totaal een 14 amateurfotografen stelden hun werken tentoon en dit kan gaan van mooie landschappen tot het fotograferen van beestjes. Eén van die amateurfotografen was Clement Herremans , een gekend gezicht in Ninove. Aangezien hij al meer dan 50 jaar actief is bij deze fotokring vonden wij het gepast om daar toch even bij stil te staan. " Meer dan 50 jaar geleden kocht ik bij Fernand Cammaert uit Vollezele mijn eerste fototoestel, Fernand leerde mij daarnaast de kneepjes van de fotografie zoals het ontwikkelen en afdrukken van foto's en ik was vertrokken  en ben er eigenlijk nooit meer mee gestopt", lacht Clement. Het resultaat daarvan kon men gaan bekijken tijdens het Fotosalon in het Trefpunt Winnik in Denderwindeke. 
Tijdens zijn loopbaan was Clement 40 jaar schatbewaarder van Focus Ninove, vandaag is hij nog steeds bestuurslid en werkend lid. "Ik heb nog duizenden dia's in mijn kast liggen en heb met mijn reeksen twee keer een internationale prijs gewonnen, echter vandaag heeft de digitale fotografie volledig de plaats ingenomen."
Clement sprong wel dadelijk mee op de trein van de digitale fotografie en volgde heel wat cursussen om te staan waar hij vandaag staat. "Naast zelfstudie, kreeg ik ook veel steun van de leden van onze club, dus kan ik vandaag nog steeds een woordje meepraten over digitale fotografie", aldus Clement. 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 nov 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 03 dec 2022

archief