VOLLEZELE - Verplaatsbare sokkelelementen moeten de snelheid doen dalen in de Repingestraat

C21

VOLLEZELE - Verplaatsbare sokkelelementen moeten de snelheid doen dalen in de Repingestraat

Editie_galmaarden_repingestraat_2__kopie_
Er zijn al een tijdje werken aan de gang in de Repingestraat.- Foto Marc Colpaert
 
A_foto_sokkel_repingestraat_4
Een voorbeeld van deze hindernissen hier op het grondgebied van Denderwindeke. - Ingezonden foto
 
Op vraag van enkele buurtbewoners en van metingen die gebeurden al geruime tijd geleden, gaat de gemeente Galmaarden verplaatsbare sokkelelementen plaatsen in de Repingestraat in Vollezele. Dit moet er voor zorgen dat de voorbijrazende wagens iets minder snel kunnen rijden. De sokkelelementen gaan in de loop van volgende week geplaatst worden.
 
Naar aanleiding van de wegeniswerken wil de gemeente de situatie aanpakken en de snelheid drukken door het aanbrengen van wegversmallingen. Deze zullen worden opgebouwd door het plaatsen van verplaatsbare sokkelelementen die zo worden opgesteld dat gemotoriseerd verkeer de snelheid verplicht dient aan te passen, zonder dat fietsverkeer wordt gehinderd. "Tijdens een plaatsbezoek met de technische dienst, de mobiliteitsambtenaar en de wijkagent en mezelf, werden alle plaatsen bekeken en de opstellingen in kaart gebracht. De sokkelelementen zijn verplaatsbaar, waardoor ze bij evenementen zoals bijvoorbeeld wielerwedstrijden ook tijdelijk kunnen worden weggenomen", verduidelijkt schepen Ludo Persoons .
Er zal gedurende een periode van zes maanden een proefopstelling worden geplaatst om, indien nodig, de situatie te kunnen bijsturen, alvorens een definitief aanvullend reglement op te maken.
De sokkelelementen gaan in de loop van volgende week geplaatst worden.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jan 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief