GALMAARDEN - Boek van Pierre Deneyer in de verzameling van de Koninklijke Bibliotheek van België

C21

GALMAARDEN - Boek van Pierre Deneyer in de verzameling van de Koninklijke Bibliotheek van België

Editie_galmaarden_pierre_5__kopie_
Foto Marc Colpaert
Gewezen burgemeester Pierre Deneyer uit Tollembeek kreeg een mailtje van de KBR, de Koninklijke Bibliotheek van België, met de vraag om hen twee exemplaren op te sturen van zijn boek. (T)rots: Pierre Deneyer, vier decennia ten dienste als OCMW-voorzitter, schepen en burgemeester. Pierre is natuurlijk fier dat deze instelling van oordeel is dat zijn boek niet mag ontbreken in hun verzameling. Maar probleem, alle boeken zijn verkocht!
 
 Als nationale bibliotheek vormt KBR dag in dag uit een unieke verzameling van de Belgische boeken- en tijdschriftenproductie en publiceert ze maandelijks alle titelbeschrijvingen in de Belgische Bibliografie, een permanent uitstalraam van de Belgische uitgeverswereld. Pierre verschoot nog even toen hij van de KBR een mailtje kreeg. "Aangezien uw uitgaven daarin niet mogen ontbreken, vragen we u om twee exemplaren van het boek binnen de vijftien dagen na de verschijning aan te geven en te deponeren bij KBR. Uit nazicht van onze catalogus blijkt echter dat we de volgende publicatie nog niet ontvangen hebben:  (T)rots: Pierre Deneyer, vier decennia ten dienste als OCMW-voorzitter, schepen en burgemeester. Voor bovenstaand boek is een aangifte niet meer nodig, maar kunt u ons wel nog twee exemplaren van die uitgave bezorgen?" vroegen ze.

"Natuurlijk ben ik fier dat deze instelling mijn boek wilt voor hun verzameling, maar het probleem is wel dat al mijn boeken de deur uit zijn", lacht Pierre. Er werd nu overeengekomen met zijn kinderen om bij hen twee boeken te recupereren en deze dan door te sturen naar KBR. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 apr 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief