De gemeente GALMAARDEN heeft zowaar een Wereldkampioene Paradarts

C21

De gemeente GALMAARDEN heeft zowaar een Wereldkampioene Paradarts

A_kampioen_galmaarden
Ingezonden foto
 
Dikke proficiat aan Chloe Francq uit Galmaarden want ze is zopas Wereldkampioene Paradarts geworden.  Pascal Moonens vertelde er ons meer over. De 2022 World ParaDarts Winmau World Trophy vond plaats in het weekend van 20-22 mei in het volledige voor mindervaliden uitgeruste hotel Vayamundo in Oostende.  Er werden in totaal zeven titels betwist, waaraan 89 spelers uit 14 verschillende landen deelnamen. 
World ParaDarts is het verbond voor dartspelers met een handicap ,en samen met de WDF (World Darts Federation) en de organisatoren G-Darts Belgium werd dit event mogelijk gemaakt. Er werd dus gespeeld om de wereldtitel in 7 verschillende categorieën:
 
Op vrijdag was er het Koppel tornooi voor de categoriën Standing G-darters en Wheelchair G-darters. Op zaterdag hadden we het team Event en op zondag het individueel kampioenschap en de finales die heel Belgisch vertegenwoordigd was. Zo was het in de eerste finale onze dorpsgenote Chloe Francq uit Galmaarden die de spits mocht afbijten in de categorie Dames Wheelchair. 
 
Zij mocht dit doen samen met de Nederlandse Chanine Vriezen . Het was een spannende Finale waarin Chloe het eerste punt pakte en in de 2 de leg ook een mooie voorsprong opbouwde maar het helaas niet kon afmaken en uiteindelijk toch de Nedelandse deze opeiste en hiermee de score gelijk zette. 
 
In de Finale leg was het een nek aan nek race maar was het uiteindelijk Chloe die de eerste Wereldtitel op haar naam zette en hiermee het goede voorbeeld gaf aan haar Belgische collega's. Chloe die in juli 18 wordt heeft zich hiermee toch een mooi vervroegd verjaardaggeschenk cadeau gedaan. 
 
Zij is pas op haar 16 de gestart met darten , haar ouders waren actief in de toenmalige jeugdwerking L.U.D.O.S. , ook daar werd heel aandacht besteed aan G-darts en werd Chloe onder de vleugels genomen door de 4 voudige WereldKampioen Vinnie (Vincent D'hondt) 
Ons land pakte zomaar even 6 van de 7 wereldtitels. Van een Klasseprestatie gesproken . Dat is gewoon FORMIDASTISCH!! en daar kunnen wij alleen maar fier en blij mee zijn!
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jun 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief