GALMAARDEN - Straks dan toch extra parkeerplaatsen in het centrum?

C21

GALMAARDEN - Straks dan toch extra parkeerplaatsen in het centrum?

A_galmaarden_woning_te_koop
Het huis rechts staat te koop.- Foto Marc Colpaert
 
20220719_101725__kopie_
Dit extra stukje grond zou de gemeente graag bijkopen om er parking van te maken.- Foto Marc colpaert
 

De gemeente Galmaarden is van plan om een handelszaak aan te kopen in het centrum van de gemeente. Met als doel om extra parkeerplaatsen te creeëren in het centrum. Deze parkeerplaatsen zijn momenteel een 'hot item' want door de werken aan de kerk zouden op termijn minstens 20 parkeerplaatsen verdwijnen. Heeft eerste schepen Ludo Persoons in zijn hoed het witte konijn gevonden als oplossing voor het parkeerprobleem? 

Heel wat handelaars uit het centrum van Galmaarden kijken met argusogen uit naar de plannen rond de kerk van Galmaarden. Hierdoor zouden er op termijn ongeveer 20 tot 25 parkeerplaatsen kunnen verdwijnen. En als men weet dat er vandaag al op sommige dagen er een tekort is aan parkeerplaatsen in het centrum, wel dan weet je dat met reden heel wat handelaars, stilaan met hun handen in hun haar zitten. Maar sinds kort staat een vroegere handelszaak in het centrum van Galmaarden te koop, beenhouwerij  van Romain. Deze woning staat kort bij het gemeentehuis - er staat nog één woning tussen - en belangrijk detail, de tuin van deze handelszaak ligt naast de parking van het OCMW-gebouw achter het gemeentehuis. De kans dus om er voor te zorgen dat er extra parkeerplaatsen bijgemaakt worden en dat er eventueel een ontsluiting komt van deze parkeerplaats. Wij laten schepen Ludo Persoons even aan het woord. "Begin mei was er een gesprek met de eigenaar van de vroegere beenhouwerij op het Marktplein. De eigenaar vertelde dat hij plannen had om het te koop zetten. Omdat dit pand met grote tuin grenst aan de parking van het gemeente- en sociaal huis(OCMW) is dit voor de gemeente een interessante piste, in verband met de toekomstige plannen die we willen realiseren als bestuur. Gezien het nu officieel te koop staat en een aankoop een gemeenteraadsbeslissing is gaan we het agenderen op de gemeenteraad van 26/07", aldus schepen Ludo Persoons. 

Met andere woorden de gemeente hoopt dit handelspand te kopen, maakt achteraan een twintigtal parkeerplaatsen bij en maakt tevens een doorgang naast de handelswoning, zodat men deze parking achteraan kan bereiken. Vraag is nu natuurlijk zal de gemeente de handelszaak kunnen aankopen, want die staat voor iedereen te koop via Century 21 ATG uit Kester. Wie weet is er nog iemand die interesse heeft om deze te kopen, het kan nog spannend worden!

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jul 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 jul 2024

archief