GALMAARDEN - De eerste fietsstraat ligt in de Bergstraat in Galmaarden

C21

GALMAARDEN - De eerste fietsstraat ligt in de Bergstraat in Galmaarden

Editie_galmaarden_bergstraat_3__kopie_
Marleen en Ludo ter hoogte van het Sint-Catharinacollege.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_galmaarden_bergstraat_1__kopie_
Niet simpel voor een vrachtwagen.- Foto Marc colpaert
 
Editie_galmaarden_bergstraat_2__kopie_
Deze bestuurder had duidelijk nog niet de borden gezien.- Foto Marc Colpaert
 
Trots kondigden schepen Ludo Persoons en schepen Marleen Merckaert de eerste fietsstraat aan in de Bergstraat ter hoogte van het Sint-Catharinacollege in Galmaarden. Sinds vandaag is deze straat ook een éénrichtingsstraat, maar niet iedereen is fan van de plannen van de gemeente dat werd al vlug duidelijk.
 
De vraag om de schoolomgevingen veiliger en zichtbaarder te maken, werd in het verleden
meermaals aangekaart.De noodzaak om onze schoolkinderen veilig naar school te laten komen is prioritair en werd ingeschreven in het meerjarenplan. Voor het subsidieproject ‘Veilige schoolomgevingen’werd het studiebureau AACON aangeduid. Er zijn plaatsbezoeken georganiseerd samen met de lokale Politie. Contactvergaderingen met dienst mobiliteit, de betrokken schepenen, het studiebureau, de schooldirecties en de ouderraden vonden plaats.zegt schepen Marleen Merckaert
Er ontstond een definitief plan voor de 4 scholen nl.GBS Galmaarden, GBS Herhout, GBS Tollembeek en het St Catharinacollege. GBS Vollezele ligt langs een gewestweg en is voorheen grondig aangepakt.
De bedoeling is om een zekere uniformiteit rond de 4 schoolomgevingen te creëeren nl.
-Verlichting aan de centrale oversteekplaats voor de schoolingang
- Aanbrengen thermoplast verkeersbord A23 bij het binnenkomen schoonzones in beide richtingen.
-Vaste zone 30
-Aanbrengen van snelheidsinformatieborden
-Aanbrengen van fietssuggestiestroken type oker vanaf begin en einde zone 30
-Aanbrengen van fietssuggestiestroken type fietslogo en pijl na de vaste zone 30
 
Terwijl de schepenen meer uitleg gaven over de aanpassingen stelden we vast dat een grote vrachtwagen van Delhaize het nogal moeilijk heeft om achterwaarts een straat in te rijden. Nog terwijl we daar staan te wachten, rijdt een persoon met zijn wagen gewoon door de straat in de tegenovergestelde richting. En alsof dit nog niet genoeg is komt een voorbijganger de schepenen ' feliciteren' met hun nieuwe plan. Jean zag het precies niet goed zitten, die heeft waarschijnlijk niet goed geslapen! "Ik ben van oordeel dat het invoeren van een  zone 30 in de Bergstraat en de Kapellestraat een maat voor niets is. Dit komt neer op gewoon mensen wat pesten en dan nog een éénrichtingsstraat in de Bergstraat er van maken, de bewoners zullen heel blij zijn. Zelfde probleem met de zone 30 in de Kapellestraat even verderop, ook daar is het totaal van  de pot gerukt en helpt dit niemand", aldus Jean. 
 

De schepenen waren even van hun melk, maar gaven weerwerk en vinden hun aanpassingen een goede zaak voor de schoolgaande jeugd en dat is toch wel het belangrijkste in deze hele zaak. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 sep 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief