GALMAARDEN - De kramen van de oktoberkermis staan korter bij mekaar voor meer parkeerplaatsen in het centrum

C21

GALMAARDEN - De kramen van de oktoberkermis staan korter bij mekaar voor meer parkeerplaatsen in het centrum

Editie_galmaarden_ludo_marktplein_kermis_1__kopie_
Schepen Persoons kwam meer uitleg geven over de verkeerssituatie rond de kermis.- Foto Marc Colpaert
 
Van vrijdag 30 september tot en met maandag 3 oktober vindt de traditionele oktoberkermis plaats in het centrum van Galmaarden. Deze keer werd aan de foorkramers gevraagd om alleen hun kramen en geen woonwagens of vrachtwagens op het Marktplein te plaatsen. Hierdoor zijn er meer parkeerplaatsen voor handen in het centrum. En daar kunnen de handelaars alleen maar blij mee zijn.
 
De foorkramers stelden hun kramen op vanaf dinsdagnamiddag 27 september. Daarom was er vanaf die datum een parkeerverbod in het centrum, met name op het kerkplein vanaf 17 uur en op de overige parkings vanaf 19 uur. De parkings op het middenplein kunnen na de plaatsing van de kramen terug gebruikt worden. Ook buiten de openingsuren van de kermis kan je deze parkings blijven gebruiken. De parking, gelegen achter het gemeentehuis, blijft permanent bereikbaar.
 
"Gedurende de kermis wordt het centrum volledig afgesloten en verkeersvrij gemaakt. Er wordt een omleiding voorzien die in beide richtingen loopt via Watermolenstraat, de Stationsstraat, de Nieuwstraat en de Tollembeekstraat. De omleiding wordt duidelijk gesignaleerd", aldus schepen Ludo Persoons.
 
Openingsuren kermis:
vrijdag 30 september van 18 tot 23 uur 
zaterdag 1 oktober van 16 tot 23 uur
zondag 2 oktober van 14 tot 23 uur
 

Op maandag 3 oktober worden de verkeersmaatregelen opgeheven en is het centrum opnieuw toegankelijk voor het verkeer. De kermis zal dan ook wel nog geopend zijn van 15.30 tot 23 uur. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 sep 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 24 nov 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 23 nov 2022

archief