GALMAARDEN - Waarom liggen er geen zonnepanelen op de gemeentelijke gebouwen vroeg N-VA gemeenteraadslid Michel de Bock?

C21

GALMAARDEN - Waarom liggen er geen zonnepanelen op de gemeentelijke gebouwen vroeg N-VA gemeenteraadslid Michel de Bock?

Editie_galmaarden_michel_de_bock_2__kopie_
Michel maakte een terechte opmerking.- Foto Marc Colpaert
 
Gemeenteraadslid Michel De Bock (N-VA) vroeg tijdens de gemeenteraad waarom de gemeente Galmaarden op geen enkel gebouw zonnepanelen heeft liggen. Nochtans sinds 2013 promoot ze de aankoop van zonnepanelen. De CD&V meerderheid zat duidelijk verveeld met deze vraag en schermde met " het was toen een beleidskeuze om geen zonnepanelen te plaatsen".
 
Het werd even stil toen N-VA gemeenteraadslid Michel De Bock zijn vraag in de groep gooide tijdens de jongste gemeenteraad. "Sinds 2013 organiseerde de gemeente Galmaarden tal van infoavonden om mensen er op te wijzen hoe belangrijk het plaatsen van zonnepanelen wel zijn. Toen werden ook nog heel wat subsidies uitgereikt aan mensen die de zonnepanelen lieten plaatsen. Maar vandaag ligt er op geen enkel gebouw in Galmaarden geen enkel zonnepaneel en in de jaarlijkse begroting staat er elk jaar een bedrag van 25.000 euro voorzien voor zonnepanelen. Kan iemand mij daar enige uitleg over geven", gooide Michel zijn vraag in de groep. Schepen Ludo Persoons deed een poging om enige uitleg te geven. "Het is een terechte opmerking, maar 9 jaar geleden was dit een beleidskeuze van de mensen, die het toen voor het zeggen hadden. Het is niet alleen het plaatsen van zonnepanelen, je moet ook over een gebouw beschikken dat goed geïsoleerd is en een deftige dakconstructie heeft. Daarom dat we eerst gaan investeren in het verder isoleren van onze gemeentelijke gebouwen, maar het is correct er liggen vandaag geen zonnepanelen op de gemeentelijke gebouwen." 

Wij speelden even de advocaat van de duivel en vroegen aan schepen Ludo Persoons waarom er op het nieuwe gebouw van het OCMW geopend half 2015 geen zonnepanelen lagen. Want daar is geen sprake van een slechte isolatie of een slecht dak. Ook nu zei de schepen: " het was toen een beleidskeuze om geen zonnepanelen te plaatsen." Hadden ze dit toen wel gedaan dan hadden ze vandaag waarschijnlijk veel geld in hun zakken gestoken en dus minder van 'ons' geld moeten uitgeven. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 sep 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 24 nov 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 23 nov 2022

archief