GALMAARDEN - Opgeruimd staat netjes. Lokaal bestuur Galmaarden organiseerde zwerfvuilactiedag op 8 oktober

C21

GALMAARDEN - Opgeruimd staat netjes. Lokaal bestuur Galmaarden organiseerde zwerfvuilactiedag op 8 oktober

A_a__zwerfvuilactie
Ingezonden foto
 

Tijdens de handhavingsweek (van 3 t.e.m. 9 oktober 2022) organiseerde het lokaal bestuur Galmaarden een zwerfvuilactiedag op zaterdag 8 oktober. Als landelijke gemeente willen we de strijd met de zwerfvuil- en sluikstortproblematiek aangaan. Niemand woont graag in een straat vol zwerfvuil. Een vervuilde omgeving oogt lelijk en vormt een bron van ergernis voor al wie er in woont. Uit onderzoek blijkt ook dat een slordige buurt al gauw aanleiding geeft om nog meer vuil achter te laten. Het opruimen van al dat afval kost geld, tijd en inzet. Het bestuur zet al heel wat middelen in om het probleem van zwerfafval aan te pakken. Maar toch is zelfs die inzet niet altijd voldoende en blijft zwerfafval nog vaak een doorn in het oog. 

Kunnen we allemaal dan zelf niet het verschil maken? Natuurlijk! Maar dan moeten we wel met zijn allen een kleine inspanning leveren. Uiteraard door zelf ons afval in de vuilnisbak te gooien. Een kleine daad met een groot effect. Maar nog belangrijker: door een duidelijk signaal te geven dat we het niet pikken dat anderen hun afval zomaar gooien waar het niet hoort.

Actiedag

Via een zwerfvuilactiedag, die doorging op zaterdag 8 oktober, wenst het lokaal bestuur het goede voorbeeld te tonen. We konden hiervoor rekenen op enkele personeelsleden, leden van het college van burgemeester en schepenen, raadsleden, leden van de adviesraden en Mooimakers.

Om 8.30 uur verzamelden onze vrijwilligers en gingen ze op pad. Over het hele grondgebied van onze gemeente waren er 11 routes uitgestippeld. De bedoeling was om op de route de gemeentewegen vrij te maken van zwerfvuil en sluikstort. Om dit te verwezenlijken mochten we het materiaal van Mooimakers gratis gebruiken. Rond de middag werd er terug verzameld en werden de vrijwilligers bedankt voor hun inzet.

Samen voor een proper Galmaarden

 

Zo maken we samen komaf met het zwerfvuil in heel wat straten. En vooral: laten we weten dat afval niet op straat of in de berm hoort maar wel in de vuilnisbak. Zo maken we samen werk van een propere buurt. Een propere buurt is trouwens niet alleen een mooiere buurt, maar ook een gezonde buurt waar het aangenaam vertoeven is voor iedereen. Zo maken we samen van Galmaarden een propere gemeente!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 okt 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 23 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief