VOLLEZELE - Loop niet zomaar over het gras want u loopt over mensen

C21

VOLLEZELE - Loop niet zomaar over het gras want u loopt over mensen

20221025_141907__kopie_
Loop niet zomaar over het gras want er liggen tal van lichamen onder de grond. Foto Marc Colpaert
 
Nu het binnenkort Allerheiligen is komen heel wat mensen naar het kerkhof, in Vollezele is dit niet anders. Toch willen wij de bezoekers even waarschuwen, loop niet zomaar over het gras, want feitelijk loopt u over de overleden mensen. De gemeente liet meer dan 100 grafstenen verwijderen, maar de lichamen van de mensen zitten nog steeds in de grond, degoutant gewoon. 
 
Op vraag van vele inwoners van Vollezele, die totaal niet blij zijn met deze situatie lees u hier wat de meeste mensen denken over het huidige kerkhof van Vollezele. "Het kerkhof van Vollezele lijkt vandaag meer op een soort van puzzel, her en der liggen er enkele graven, dan enkele grasvelden, dan terug een rij graven. Neen, mooi is dit niet, maar de gemeente beloofde al een tijdje beterschap, het zal een heel mooi kerkhof worden zo vertelden ze. Lees: een kerkhof met zoweinig mogelijk graven en liefst met zo weinig mogelijk onderhoud!. En natuurlijk extra plaats voor nog tal van kelders, want dan rinkelt de kassa. U wilt het niet weten wat de gemeente vraagt voor enkele meters grond. Maar daarnaast is het een pure schande dat tal van grafzerken moesten verdwijnen, er was nochtans plaats genoeg. Ook de vereniging 'Red de begraafplaats Vollezele' deed haar best en verzamelde meer dan 600 handtekeningen om de graven te behouden, maar de politiekers bleven gewoon hun ding doen, ook nu luisterden ze niet naar de gewone mensen. De graven zouden en moesten verdwijnen, nchtans in andere gemeenten doen er het niet zoals in Gooik", aldus vele inwoners van Vollezele. 
 
Dus als u straks naar het nieuwe kerkhof van Vollezele gaat blijf dan liefst op de paden, want onder het gras liggen nog tientallen overledenen. Het is niet omdat de gemeente op een degoutante manier met onze overledenen omgaat dat u dit moet doen.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 okt 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief