GALMAARDEN - Meerderheid van de Galmaardse gemeenteraadsleden staat niet achter de aanpassing van het Strategisch Meerjarenplan Galmaarden 2020 – 2025!

C21

GALMAARDEN - Meerderheid van de Galmaardse gemeenteraadsleden staat niet achter de aanpassing van het Strategisch Meerjarenplan Galmaarden 2020 – 2025!

Editie_colpaert_galmaarden_gemeenteraad_1__kopie_
Een beeld van een vorige gemeenteraad.- Foto Marc Colpaert
 

Op de gemeenteraad van 25 oktober 2022 werd de aanpassing van het strategisch meerjarenplan 2020 – 2025 nipt goedgekeurd! De gemeenteraadsleden van N-VA (6) en Vlaams Belang (1) stemden tegen, GBG (1) en zelfs 2 gemeenteraadsleden van de meerderheid onthielden zich! Het college van burgemeester en schepenen leed hierdoor een morele nederlaag op aangezien 10 gemeenteraadsleden niet pro het meerjarenplan gestemd hebben. Dat 2 gemeenteraadsleden van de meerderheid zich onthielden is toch wel opmerkelijk en een teken aan de wand zegt N-VA gemeenteraadslid Rudy Thiebaut. 

Verwonderlijk vindt de N-VA-fractie dit niet want het is dan ook geen goed en ambitieus strategisch meerjarenplan. 

De meerjarenplanning is een verplicht instrument waarbij de burgemeester en schepenen zowel de voorbije acties en realisaties als toekomstgerichte visie naar voor brengen. Dit is het belangrijkste beleidsinstrument om tot een goed bestuur te komen. Verschillende keren heeft onze fractie tijdens deze legislatuur benadrukt dat de meerderheid geen toekomstvisie en missie heeft en dat blijkt nog maar eens duidelijk uit dit meerjarenplan valt N-VA gemeenteraadslid Filip Durant in. Bovendien worden verschillende acties uitgesteld of zijn ze al een paar jaar lopende. Er is geen schuldafbouw en er worden nieuwe leningen aangegaan!

Natuurlijk mogen we niet blind zijn voor wat de coronacrisis en de energiecrisis heeft teweeggebracht maar het mag geen excuus zijn om zich hierachter weg te steken in plaats van toekomstgericht te denken. Politici zijn verkozen om hun verantwoordelijkheid te nemen, ook in moeilijke tijden stelt Rudy Thiebaut!Een stuurloos schip met verschillende kapiteins aan boord was nog nergens te water of te velde een goed idee!

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 okt 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief