GALMAARDEN - Vlaams Belang deelde koffie en fruitsap uit

C21

GALMAARDEN - Vlaams Belang deelde koffie en fruitsap uit

3278408f-e3cb-4592-8434-1757486faa2a
Ingezonden foto
 

Vlaams Belang Galmaarden deelt koffie en fruitsap uit en doet inzamelingsactie voor goede doel: “Een hart voor onze mensen”. Enkel bestuursleden van het Vlaams Belang Galmaarden hebben vandaag koffie en fruitsap uitgedeeld op de markt. Dit in het kader van de nationale solidariteitscampagne genaamd ‘een hart voor onze mensen’. Mensen konden ook vrijblijvend donaties doen voor het goede doel. Dit met een bijzondere, maar geen uitsluitende aandacht voor de vierde wereld en de energiearmoede . “Ook bij ons is er armoede. Meer en meer Vlamingen zien zwarte sneeuw door de energiecrisis. Daarom organiseren we deze campagne: om aandacht te vragen voor de groeiende sociale problemen hier, de energiecrisis en natuurlijk om zelf een helpende hand uit te steken.”

 
“Armoede en energiearmoede treffen niet alleen inwoners uit de Markevallei of Pajottenland”, zegt Vlaams Belanggemeenteraadslid Daniël Fonteyne. “Meer dan 600.000 Vlamingen leven nu in armoede. Dat is een beschamend, maar ook alarmerend hoog cijfer. Daarom willen we met dit soort acties deze problematiek terug bovenaan de agenda plaatsen. De federale en Vlaamse overheid schieten tekort, maar ook lokale overheden kunnen meer doen, bijvoorbeeld door de voedselbank sterker te ondersteunen.”
“We mogen geen enkele Vlaming in armoede of miserie achterlaten”
 
“Tal van gebeurtenissen kunnen tot armoede kunnen leiden en het kan iedereen overkomen”, vervolgt Fonteyne. “Soms is het ziekte, soms is het een ongeval of jobverlies. Dit soort tegenslagen moeten we zoveel mogelijk remediëren. Maar daarnaast zijn er eveneens structurele oorzaken van de groeiende armoede, oorzaken die mee aan de basis van de energiecrisis liggen en daarin gaan onze regeringen niet vrijuit.”
 
"Dat de regering, schoorvoetend en na onze immense druk, de btw op energie eindelijk heeft verlaagd naar 6 procent is een goeie zaak”, besluit Daniël Fonteyne, “maar er zijn nog tal van mogelijke hefbomen. Er kunnen vele miljoenen tot miljarden gehaald worden door te besparen op het systeem. Ik denk aan het afschaffen van de Senaat, de provinciebesturen en de intercommunales, of aan het afschermen van de sociale zekerheid voor vreemdelingen. De opbrengsten hiervan kunnen, net als de opbrengsten van een crisistaks op de monsterwinsten van energieproducenten, gebruikt worden voor een lagere energiefactuur en voor het terugdraaien van de kernuitstap. Zo helpen we onze mensen vandaag en morgen.”
 
De energie-oplossingen die de partij voorstelt zijn vervat in een bondige folder die de militanten meegeven bij elke koffie of fruitsap. 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 nov 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 03 dec 2022

archief