HERNE/GALMAARDEN - ATK Kokejane op de planken met Martino

C21

HERNE/GALMAARDEN - ATK Kokejane op de planken met Martino

Martino_atk
HERNE/GALMAARDEN - ATK Kokejane op de planken met Martino - Jos Bollaers, Bjorn Devillé, Silvie Sonneville, Marc Vanaudenhove, Guy Vanden Eynde en Zea Vleeschouwer - Foto ingezonden
 

Theatergroep ATK Kokejane staat in december opnieuw op de planken met het stuk 'Martino', een heerlijke tragikomedie van de welbekende en bijzonder productieve Gentse theaterauteur Arne Sierens. Op de planken staan Jos Bollaers, Bjorn Devillé,  Silvie Sonneville, Marc Vanaudenhove, Guy Vanden Eynde en Zea Vleeschouwer. De regie is in handen van Hugo De Wulf. De opvoeringen gaan door in het Baljuwhuis in Galmaarden op zaterdag 10, vrijdag 16 en zaterdag 17 december telkens om 20 u.

Het toneelstuk Martino brengt een prachtige ode aan de mensen die in hun leven minder geluk hebben gehad. Arne Sierens borstelt zijn personages met veel liefde, mededogen, begrip. Het is geen uitlachtheater, verre van. Want die personages zijn authentiek. Waarachtig in hun ruwheid. Puur in hun onbeholpenheid.

Gekneusd

Het woord ‘gekneusd’ moet uitgevonden zijn voor de personages van Arne Sierens. De Gentse toneelauteur grossiert in mensen met littekens, kwetsuren, kneuzingen. Niet opgelopen in fysieke confrontaties. Wel in relaties. Mensen die in hun turbulent leven de foute keuzes hebben gemaakt. Het verkeerde lot hebben getrokken. De juiste afslag hebben gemist. Mensen met een groot bakkes ook. Met branie. Die luid praten. Vloeken. Klinkt het niet, dan botst het.

Drama staat centraal in hun leven. Veel is ‘bigger than life’. Grote gebaren. Nuances zijn niet aan hen besteed. Met ook en vooral mensen met een hart. In Martino ontmoeten ze elkaar met hun verhalen. Hun woede. Hun frustaties. Hun pijn. Hun verliefdheid. Ze vallen en staan weer op. Strompelen mankend voort. In de hoop op een beter leven, met meer chance.

Reservatie is gewenst via reservatie@atkokejane.be of op 0499/691430 (tussen 19 u. en 21 u.). Meer info op www.atkokejane.be .

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 nov 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 06 dec 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief